pühapäev, 19. märts 2023

HIGHLAND PARK Cask Strength Release No.3

Kõige uuem vaadikanguses Highland Park villiti 2022 aasta mais. Eripäraks siinse viski valmistamisel on suurem Orkney linnaste osakaal võrreldes esimese kahe väljalaskega. See peaks loodetavalt andma erinevalt kahest eelnevast ehk tajutavama suitsuse profiili. Samas on No.3 ka kangem (64,1%); eelnevad vastavalt No.1 63,3% ja No.2 63,9%. Siinne viski on küpsenud esimese täitekorra šerriga viimistletud Ameerika ja Euroopa tammest vaatides, millele juurde lisatud väike osa taastäidetud vaatides küpsenut. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Highland Park Cask Strength Release No.3, 64,1% nc, ncf

Aroom: kange, kuid mitte terav. Pigem selline kuiv ja üsna paks tammisus koos kerge linnaselise kreemisusega. Klaasis seistes lisandub nahk ja mesine heinasus. Üsna täidlane. Veega lahjendamisel veidi kreemisem, soe nahk, mesi, vanill, märg hein ja selgelt tunda nüüd ka kerge suitsusus.

Maitse: terav ja kange, kuid samas ka magus, mis teeb ka lahjendamata selle viski mekitavaks. Karamelliseeritud tsitrused. Veega lahjendatult mõrkjamat sorti greip, kreeka pähklid, mis tekitavad keele otsas kipitust ja lisaks ka käärimist alustanud õunad ja õllele omast linnasust.

Lõpp: üsnagi pikk. Nahkne, kreeka pähklid, greip. Kurku meeldivalt soojendav.

Hinnang: B

Vajab eelkõige õhutamist klaasi väljavalatult. Aroom taas parim osa. Tervikuna parem kui Release No.1 ja No.2, kuid veidi lihtsam kui Rootsi turule villitud vaadikanguses Highland Park.