esmaspäev, 6. märts 2023

HIGHLAND PARK 12 yo (2006)

Taaskord üks vanem linnaseviski. See Highland Park on pärit 2006. aastast, mil viskit villiti veel ümaras pudelis ning kus polnud veel kaasatud viskiga mitteseotud massiivset ja kohati väga kummalist viikingitega seotud turunduslikku loba. Lapiku kujuga pudelitesse hakkas Highland Park oma viskit villima 2006. aasta teises pooles. Siis ilmusid ka esimesed viikingi teemad. Viimased muudatused pudeli disainis ja seda koos veel suurema viikingi temaatika kaasamisega leidsid aset 2017. aastal. Siinmaitstav on aga siis pärit varasemast n.ö puhtast ajast. Viski on villitud jaanuaris 2006.



Highland Park 12 yo (2006), 40,0%

Aroom: üsnagi aromaatne, ümar ja ohtralt mesine. Karamelliseeritud tsitrused, küpsed mandariinid, puuviljamarmelaad. Klaasis seistes tõuseb taustal esile õrn suitsusus. Väga meeldiv ja heas tasakaalus, kuigi mitte kuigi kompleksne.

Maitse: ümar mesine magusus, keskosast vürtsikust ja ürdisust koos õrna puiduse suitsususega. Kergem must tee apelsiniviiluga. Madalast kangusest tulenevalt jääb suutundelt veidi lahjaks ja kohati ehk isegi vesiseks. Kuid see ei riku siiski meeldivat ja heas tasakaalus tervikut.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kerged vürtsid ja ürdid, mahe õrn suitsusus ja magusad mandariinid.

Hinnang: B

Aroom selgelt meeldivaim ja parim osa. Maitsed jäävad ehk kohati veidi nõrgaks, kuid siiski on tervikuna tegemist väga meeldiva ja heas tasakaalus Highland Park viskiga.