laupäev, 11. märts 2023

HIGHLAND PARK Cask Strength Edition (for Sweden)

Peale meeldivat, kuid minimaalsel kangusel Highland Park maitsmist liigun hoopis teistesse kõrgustesse. Nimelt tulevad nüüd järjest maitsmisele kolm vaadikanguses HP-d, mis kõik üle 60%-se kangusega. Esimeseks neist on Highland Park, mis on villitud Rootsi turule 2019. aastal ja seda üksnes 35cl pudelis.



Highland Park Cask Strength Edition (for Sweden, Batch 4, 2019), 60,8% nc, ncf

Aroom: algus oodatult üsna terav ja ninna lõikav. Veidi ootamist, siis kuiv puit, puidune karamell ja karamelliseeritud tsitrused. Pikemal klaasis seismisel lõikav teravus maheneb ja esile tuleb paksemat sorti magus ja kreemine šerrisus. Isegi üsna ohtralt šerrisust. Veega tasapisi lahjendades on leitavad muscovado suhkur, pruun suhkur, vahane puuviljasus, küpse mango, metsaõite mesisus ja meeldiv kanarbikune suitsusus.

Maitse: kange ja teravalt lõikav, kuid selles siiski tuntav šerrine magusus. Veega lahjendamisel meeldivalt magus apelsinine mesisus, linnaste kreemisust veidi. Teatav teravus siiski säilib vähese lahjendamise puhul ja see teravus on selline puiduselt tšilline ja piprane. Ohtram lahjendamine kaotab teravuse, kuid jätab puiduse vürtsikuse.

Lõpp: keskmise pikkusega. Üsna terav, pruun suhkur, tšilli ja puidune vürtsikus.

Hinnang: B

Väga hea. Üsna tugevalt šerrine Highland Park. Ilmselt mitte kuigi eakas, pakuks 6-8 aastaseks ja ilmselt on siin kokku segatud peamiselt Euroopa tammest šerriga viimistletud vaadid. Üsna terav ja vajas ettevaatlikku lähenemist. Samas aitas kõrge kangus erinevas koguses veega lahjendades tuua esile uusi aroome. Maitsete osas veega lahjendamine suurt muutust kaasa ei toonud. Aroom oligi viski parim osa.