reede, 17. märts 2023

HIGHLAND PARK Cask Strength Release No.2

Highland Park alustas põhisortimenti kuuluva vaadikanguses viski villimisega 2020. aasta suve lõpul, mil tuli müüki Cask Strength Release No.1 (63,3%). Seda olen varem juba maitsnud ja ka blogis on see tutvustatud 24.10.2021. Nüüd sai hangitud esimesele jätkuks ja Rootsi turule villitud vaadikanguses HP-le võrdlusena näidispudelitena kaks uuemat: Release No.2 (63,9%) villiti 2021 ja Release No.3 (64,1%) aastal 2022. Võtan need siis sel kuul järjest ette. Release No.2 on kokku segatud peamiselt Euroopa ja Ameerika tammest valmistatud ja šerriga viimistletud vaatides küpsenud viskidest, millele siis juurde lisatud mõni eks-burboon vaat. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Highland Park Cask Strength Release No.2 , 63,9% nc, ncf

Aroom: esmalt kerge kanarbikune mesisus. Kangus hästi kontrollitud, kuigi teravus on siiski tunda. Klaasis seistes muutub kreemiseks. Karamell ja puuviljadega siirupine biskviitkook. Üleküpsenud õunad. Veega lahjendatult enam mesisust, keedetud magusad õunad, soe nahk.

Maitse: väga-väga terav, seda nii kanguse kui ka tammiselt piprase meki tõttu. Teravuse alt tunda mõrkjas rohusus, purustatud must pipar ja veidi ka kuivemat šerrisust. Vajab veega lahjendamist. Kui lahjendada vähese veega, siis esmalt veidi mesist magusust, kuid siis läbi tugeva teravuse taas ikka see mõrkjas ja piprane puidusus. Ohtram lahjendamine maitseid juurde ei tooda ja kahjuks säilib ka teravus, just jahvatatud must pipar.

Lõpp: keskmise pikkusega. Piprane, puidune, mõrkjas ja rohune.

Hinnang: C+

Aroom üsnagi hea ja meeldiv, kuid suutundelt kuiv ja terav ning maitsetes puidusus ülidomineeriv, keele näsasid tappev ja veidi pelutav. Tervikuna liiga robustne ja raju. Maitsete poolest selgelt nõrgem ja õhem kui Rootsi turule villitud vaadikanguses Highland Park.