laupäev, 1. aprill 2023

Haig Club Clubman

Aprilli esimese päeva puhul on sobilik maitsta mitte linnaseviskit, vaid hoopis üheteraviljaviskit. Vaheldust ju vaja. Lisaks teeb naljapäeval nalja ka selle viski reklaamleht, mis ütleb „Haig Club Clubman on auhinnatud šoti linnaseviski (hea nali – vf), ... mis annab magusale ja õrnale Cameronbridge'i üheteravilja šoti viskile (see vastab tõele - vf) ... Tulemuseks on imeliselt nauditav viski (ka hea nali – vf)”. Ilmselgelt on see viski mõeldud ikka pigem kokteilides kasutamiseks ja eelkõige viina asemel, mitte niisama mekkimiseks. Viski on tõesti pärit Diageo suurkorporatsioonile kuuluvast tööstuslikust Cameronbridge tehasest, mille tootmismaht on üle 100 miljoni liitri aastas. Olen varem Cameronbridge viskit põgusalt mekkinud (blogis 15.07.2019) ja erilist muljet see ei avaldanud. Siinmaitstav Haig on ilmselt noor ehk minimaalse nõutava vanusega, et saaks viski nime sildil kasutada, ning küpsenud on viski eks-burboon vaatides.



Haig Club Clubman, 40,0%

Aroom: kerge kookosega õunakoogi aroomi ja vanillikreemist magusust. Klaasis seistes tuleb veidi papisust. Tervikuna magus.

Maitse: ümar ja väga kerge. Maitsetelt õrna mõrkja noodiga magus rohusus. Piirituselisus puudub. Magus kerge tamm, kookos ja vanillikreem.

Lõpp: lühike. Kerge kookose noodiga magus tamm, veidi papisust ja alles lõpuks mõningane piirituseline vihje.

Jättes linnaseviski maitsetega võrdlemise siinkohal täiesti kõrvale, siis iseenesest on see Haig ju täitsa hea. See tähendab, et siin pole absoluutselt midagi ebameeldivat. Muidugi on see väga lihtne ja midagi pikalt analüüsitavat siin ei leia, kuid ilmselt tasuks kokteilide armastajatel viina või Jimi või Jacki asemel kokteilides hoopis seda viskit kasutada.