kolmapäev, 28. aprill 2021

Scarabus 10 yo

Teine Scarabus nime kandev avalikustamata päritolu Islay saare ühelinnaseviski on küpsenud kümme aastat uutes (virgin oak) ja taastäite burboon vaatides. Neist esimesi on ilmselt üsna vähe sekka võetud, kuna viski värv on väga hele. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Scarabus 10 yo, 46,0% nc, ncf

Aroom: magusapoolne teraviljasus, kuiv nahk, tuhane suitsusus, kuiv pehkinud puit. Klaasis seistes tulevad kuivad tsitruste koored, küpsed heledad ja magusad õunad (valge klaar) ning veel hiljem ning eriti peale esimest mekkimist magus vanill, mereline soolasus, antiseptik ja veidi ka joodisust.

Maitse: suutundelt kerge, ümar ja kreemine, kuid siiski mineraalne ja piisavalt intensiivne. Magus barbariss, ingveri küpsised. Soolasus ja kerge valge pipar, mis keskosas annab veidi teravat mõrkjust, kuid teises pooles tuleb uuesti suhkrune magusus. Paar tilka vett suurendab mineraalsust ja merelist soolasust ning lisandub fenkol.

Lõpp: keskmise pikkusega. Magus (tuhksuhkur), fenkol, antiseptiline. Magus taandudes turbaselt rohune lillelisus, soolakas.

Hinnang: B

Kui Scarabus Batch Strength oli siinsega võrreldes oluliselt turbasuitsusem, robustsem ja äratuntavamalt Islay turbasusega linnaseviski, siis siinne on märksa rafineeritum ja kergem nii kanguse kui maitsete osas. Mõlemad Scarabused väga head Islay saare linnaseviskid ning võrreldes Smokehead viskidega mulle meelepärasemad.