pühapäev, 18. aprill 2021

Smokehead Rum Rebel

Teine maitstav Smokehead on sellenimelise brändi Islay ühelinnaseviskidest uusim ja villitud esimest korda 2020 aastal. Peale teadmata perioodi, ilmselt siiski väga lühikest, on järelviimistluseks kasutatud Kariibi rummi vaate. Maitstav on pärit 20.07.2020 villitud 5cl minipudelist.



Smokehead Rum Rebel, 46,0%

Aroom: magusad turvastatud linnased ja suhkruroog (Islay kohtub Kariibidega). Rohelised ürdid – kerge fenkol ja petersell. Siis magusam grillitud ananass ja banaan, veidi ka heinasust. Peale esimest mekkimist selgelt vahukommide aroom. Kõik meeldiva kerge puiduse suitsususega looritatud.

Maitse: üsna kerge ja magus. Karamelliseeritud tsitrused, linnasesuhkur, vanill. Veidi vürtsikust ja selget soolasust. Suitsusus tuleb pigem teises pooles ja on üsna erinev sellest, mis originaalse Smokehead puhul. Siin pigem puidune lõkkesuitsusus, mitte meditsiiniline ja rohune.

Lõpp: keskmise pikkusega. Puidune suitsusus jätkub, konserviananasside magusus. Järlemekk ürdine, rohune ja lillelilne.

Hinnang: C+

Võrreldes originaaliga, on siinne Smokehead vähem turbane ja samas ka märksa magusam ja kergem. Tervikuna originaalist parem, ilmselt osaliselt ka veidi kõrgema kanguse tõttu.