laupäev, 19. oktoober 2019

BUNNAHABHAIN Ceòbanach Batch 02

Selle aasta esimene ja samas ka viimane Bunnahabhain. Sedakorda on selleks turvastatud linnastest valmistatud Ceòbanach. Ceòbanach toodi turule Toiteach viski kõrvale, mis oli kokku segatud turvastatud noortest ja mitteturvastatud vanematest viskidest. Nüüdseks on nii Toiteach kui Ceòbanach tootmisest maas ning asendatud Toiteach a Dhà viskiga (blogis tutvustatud 29.04.2018). Kui viimane oli kokku segatud nii eks-burboon kui eks-šerri vaatidest, siis siinmaitstav Ceòbanach on pärit üksnes eks-burboon vaatides küpsenud viskidest. Esimene (Batch 01) Ceòbanach villiti 2014, siinmaitstav Batch 02 aastal 2015 ning viimaseks jäänud Batch 03 aastal 2016. Kuigi viski on vanuse märketa, on pakendil siiski märge, et viski on küpsenud üle kümne aasta.


Bunnahabhain Ceòbanach Batch 02, 46,3% nc, ncf

Aroom: üsna tugevalt turvastatud linnased, mis annavad kuivalt suitsuse ja magusalt linnaselise aroomi. Kerge iiris ja vanill. Mineraalne, vaskne, sidrunikoor ja mereline soolasus. Valge pipar, tõrv, jood ja antiseptilised sidemed. Meeldiv ja rikkalik tervik. Veega lahjendatult tuleb mentooli ja ehk veidi enam ka sidrunit, mis taandavad veidi linnaste magusust.

Maitse: esmalt magus turbane linnasus. Sidrun ja mõningane vanill ning siis selle alt tuleb üsna intensiivne piprasus ja mereline soolasus. Tõrv ja jood. Veega lahjendades muutub suutunne meeldivalt ümaraks, vähendab piprasust ning lisandub mentoolset värskust ja apelsini. Kannab vet hästi.

Lõpp: keskmise pikkusega. Joodine, magus, piprane, meresoolane. Kurku soojendav.

Hinnang: B+


Parim turvastatud linnastest valmistatud Bunnahabhain, mida maitsta õnnestunud. Võimaldab hästi ka veega mängida, tuues esile uusi maitsenüansse. Saavutatud hea tasakaal ning suhtelisele noorusele vaatamata meeldivalt rikkalik nii aroomi kui maitsete osas.