Selle aasta
esimene ja samas ka viimane Bunnahabhain. Sedakorda on selleks turvastatud
linnastest valmistatud Ceòbanach. Ceòbanach toodi turule Toiteach viski kõrvale,
mis oli kokku segatud turvastatud noortest ja mitteturvastatud vanematest
viskidest. Nüüdseks on nii Toiteach kui Ceòbanach tootmisest maas ning
asendatud Toiteach a Dhà viskiga (blogis tutvustatud 29.04.2018). Kui viimane
oli kokku segatud nii eks-burboon kui eks-šerri vaatidest, siis siinmaitstav Ceòbanach
on pärit üksnes eks-burboon vaatides küpsenud viskidest. Esimene (Batch 01)
Ceòbanach villiti 2014, siinmaitstav Batch 02 aastal 2015 ning viimaseks jäänud
Batch 03 aastal 2016. Kuigi viski on vanuse märketa, on pakendil siiski märge,
et viski on küpsenud üle kümne aasta.
Bunnahabhain Ceòbanach
Batch 02, 46,3% nc, ncf
Aroom: üsna tugevalt
turvastatud linnased, mis annavad kuivalt suitsuse ja magusalt linnaselise
aroomi. Kerge iiris ja vanill. Mineraalne, vaskne, sidrunikoor ja mereline
soolasus. Valge pipar, tõrv, jood ja antiseptilised sidemed. Meeldiv ja rikkalik
tervik. Veega lahjendatult tuleb mentooli ja ehk veidi enam ka sidrunit, mis
taandavad veidi linnaste magusust.
Maitse: esmalt
magus turbane linnasus. Sidrun ja mõningane vanill ning siis selle alt tuleb
üsna intensiivne piprasus ja mereline soolasus. Tõrv ja jood. Veega lahjendades
muutub suutunne meeldivalt ümaraks, vähendab piprasust ning lisandub mentoolset
värskust ja apelsini. Kannab vet hästi.
Lõpp: keskmise
pikkusega. Joodine, magus, piprane, meresoolane. Kurku soojendav.
Hinnang: B+