esmaspäev, 7. oktoober 2019

TULLIBARDINE 2004/2016 The Murray

Tullibardine viskivabriku viskisid olen maitsnud varasemalt vaid korra ning sedagi sõltumatu villija pudelist. Nüüd siis Tullibardine viskivabriku enda toodang. Viski on pärit 2016. aastal alguse saanud „The Marquess Collection“ sarjast. Tegemist on 2004. aastal destilleeritud, esmatäite eks-burboon vaatides küpsenud ja 2016. aastal vaadikangusel villitud „The Murray“ nimelise viskiga. Kokku toodeti seda viskit 6000 pudelit. Nüüdseks on samas sarjas villitud veel Chateauneuf-du-Pape veinivaatides ja Marsala veinivaatides järelviimistletud viskid. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Tullibardine 2004/2016 „The Murray“, 56,1% ncf

Aroom: esmalt üsna kuiv, puidune ja ninna lõikavalt terav. Veidi ka piirituseline, mille alt hoomatav teraviljasust. Muutub tasapisi pehmemaks ja magusamaks, vanill, värskelt saetud puit, veidi selle sekka ka metsalillede vängemaid aroome. Veega lahjendades (mida kannab päris hästi) magusam, enam vanilli, kuid samas ka „viinasust“.

Maitse: suud kuivatav ja üsnagi terav. Vanill, värske puit. Ehk veidi pipart ja ingverit. Üsna lihtne. Veega lahjendatult pehmem ja magusam. Rohune ja lilleline.

Lõpp: pigem lühike. Natuke kurku kõrvetav, kuiv, rohune. Kergelt metalline mekk viimasena.

Hinnang: C

Liigselt puidu mõjuline. Viski enda iseloom on suuresti hoomamatu.