teisipäev, 15. oktoober 2019

GLENALLACHIE 12 yo

Siinmaitstav kolmas GlenAllachie on kokku segatud sarnaselt vaadikanguses viskidega erinevates vaatides küpsenud viskidest. Kasutatud on endistes Oloroso ja PX šerri vaatides ja värsketes Ameerika tammest valmistatud vaatides küpsenud viskisid. Peale 12-aastast küpsemisperioodi on viski villitud 12.10.2018. Maitstav on pärit 5cl minipudelist.


GlenAllachie 12 yo, 46,0% nc, ncf

Aroom: ümar ja mesine. Purustatud ja mõõduka suhkruga keedetud puuviljade mix. Roheline banaan, mango, apelsin. Vanill ja karamell. Taustal värsket rohusust ning tsipake vürtsikat tammist kuivust. Samuti on tunda kerget tuhasust, mis tajutav suitsuse noodina.

Maitse: ümar, mahe, mesine ja puuviljane. Siis vürtsikas ja mõrkjam pool. Mõrkjus on värske puidususe ja rohususe koosmõjus ilmnev ning õnneks mitte domineerima pääsev. Vähese veega lahjendades roheline banaan, münt ja aniis.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kerge münt, apelsinikoor, mõrkjas ning kergelt rohune-lilleline kuivapoolne järelmekk.

Hinnang: B

Meeldiv tüüpilisi Speyside maitseid omav linnaseviski. Parem ja integreeritum kui kaks vaadikanguses GlenAllachiet. Siin on eri vaatides küpsenud viskid segatud kokku üksteist toetavas vahekorras. Kõigi maitstud GlenAllachie viskide puhul oli just aroom parimaks osaks. Maitse ja järelmaitse olid aga liigselt tammisuse poole kaldu.