Glen Keith
viskivabrik on üsna vähetuntud ning selles toodetud viskid veelgi vähem tuntumad.
Viskivabrik on rajatud 1957. aastal endise jahuveski hoonetesse ning 1958.
aastal tootmise alustamise järgselt oli ja on endiselt selle ülesandeks toota
kergemat sorti linnaseviskit eelkõige 100 Pipers ja Passport nimeliste
seguviskide tarbeks. Sellest tingitult oli viskivabrikus algus kasutusel koguni
kolmekordne destilleerimine. Viskivabrik suleti 1999. aastal, kuid peale
uuendustöid käivitati viskivabrik taas 2013. aastal linnaseviski tootmiseks. Praeguseks
tootmisvõimsuseks on 5,8 miljonit liitrit aastas ning omanikuks on Chivas Brothers
(Pernod Ricard). Glen Keith viskivabrik paikneb Isla jõe ääres ning on Strathisla viskivabriku lähinaabriks.
Siinmaitstav viski on destilleeritud 1993. aastal ning peale
ligikaudu 18-aastast küpsemist taastäidetud Ameerika tammest vaatides
(hogsheads) villitud Gordon & MacPhail poolt 2011. aastal. Maitstav on
pärit 5cl minipudelist.
Glen Keith
1993/2011 Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice, 46% nc
Aroom: kerge ja
lilleline. Veidi tunda õunaäädikalist näpistust, enne kui muutub
puuviljasemaks. Valged õunad, hele viinamari, veel toores banaan. Vanill ja
heinasus. Klaasis seistes tuleb enam magusust ning vee lisamine toob
teraviljasust koos pehme magususega.
Maitse: kerge ja
kuivapoolne lillelisus. Rohelised ürdid, kerge pipar ja vürtsikus ning vanill
tammevaadist. Vesi muudab suutunde kreemiselt ümaraks. Maitsed jäävad vee
lisamisel suuresti samaks, kuigi veidi enam on tunda Ameerika tammevaati.
Lõpp: keskmise
pikkusega. Rohune, ürdine, vürtsikas. Üsna kuiv, kuid kerge magusa ääristusega.