laupäev, 21. juuli 2018

GLEN KEITH 1993/2011 G&M CC

Glen Keith viskivabrik on üsna vähetuntud ning selles toodetud viskid veelgi vähem tuntumad. Viskivabrik on rajatud 1957. aastal endise jahuveski hoonetesse ning 1958. aastal tootmise alustamise järgselt oli ja on endiselt selle ülesandeks toota kergemat sorti linnaseviskit eelkõige 100 Pipers ja Passport nimeliste seguviskide tarbeks. Sellest tingitult oli viskivabrikus algus kasutusel koguni kolmekordne destilleerimine. Viskivabrik suleti 1999. aastal, kuid peale uuendustöid käivitati viskivabrik taas 2013. aastal linnaseviski tootmiseks. Praeguseks tootmisvõimsuseks on 5,8 miljonit liitrit aastas ning omanikuks on Chivas Brothers (Pernod Ricard). Glen Keith viskivabrik paikneb Isla jõe ääres ning on Strathisla viskivabriku lähinaabriks.

Siinmaitstav viski on destilleeritud 1993. aastal ning peale ligikaudu 18-aastast küpsemist taastäidetud Ameerika tammest vaatides (hogsheads) villitud Gordon & MacPhail poolt 2011. aastal. Maitstav on pärit 5cl minipudelist.


Glen Keith 1993/2011 Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice, 46% nc

Aroom: kerge ja lilleline. Veidi tunda õunaäädikalist näpistust, enne kui muutub puuviljasemaks. Valged õunad, hele viinamari, veel toores banaan. Vanill ja heinasus. Klaasis seistes tuleb enam magusust ning vee lisamine toob teraviljasust koos pehme magususega.

Maitse: kerge ja kuivapoolne lillelisus. Rohelised ürdid, kerge pipar ja vürtsikus ning vanill tammevaadist. Vesi muudab suutunde kreemiselt ümaraks. Maitsed jäävad vee lisamisel suuresti samaks, kuigi veidi enam on tunda Ameerika tammevaati.

Lõpp: keskmise pikkusega. Rohune, ürdine, vürtsikas. Üsna kuiv, kuid kerge magusa ääristusega.

Hinnang: C+