reede, 2. märts 2018

GLEN TALLOCH 8 yo

Jaanuaris sai ostetud lihtsalt vahelduseks ja pigem tee sisse valamiseks suhteliselt hea hinnaga segulinnaseviski. Glen Talloch viskis on kokku segatud üle 12ne linnaseviski ning nagu pakendil kirjas moodustavad selle viski põhikoostise Balblair, Old Pulteney, Knockdhu (anCnoc) ja Balmenach linnaseviskid. Neist kolm esimest on ühelinnaseviskidena väga maitseküllased ja meeldivad. Need neli põhikomomponendi linnaseviskit kuuluvad kõik ühe omanikfirma alla, milleks on Inver House Distillers.

Glen Talloch 8 yo (Blended Malt), 40%

Aroom: magus iiris, värske veniv lehmakomm, väga küpse banaan ja linnased. Magusust annab veel puuviljakaramell ning mõrudamat poolt lisab tammevanill ja mõningane vürtsikus (muskaat). Lihtne, veidi ehk liiga magusa poole kaldu, kuid iseenesest üsna meeldiv.

Maitse: kerge ja veidi vesine. Magusmõru tsitrus ja toorepoolne aprikoos, tugev iiris ja karamell. Mõningane banaan, linnased ja vürtsikus (muskaat). Aroomiga võrreldes lihtsam ja mitte nii meeldiv. Aroomi põhjal oodanuks enam puuviljasust, kuid pealmiseks on karamell ja iiris koos mõrudust andva muskaatpähkliga.

Lõpp: keskmise pikkusega, kergelt mõru linnaseline puuviljakaramell.

Hinnang: C

Hinda arvestades (17-20€) hea alternatiiv enamusele samasse hinnaklassi kuuluvatele seguviskidele. Kes linnaseviskide maailma pole veel astunud, võib see viski olla seguviskidest esimeseks sammuks sel teel. Kui ei maitse, pole ka suurt auku rahakotti tekkinud. Aroomi ja maitse osas meenutab paljuski Glenlivet „Founder’s Reserve“ linnaseviskit, kuid pole siiski nii täidlane.