Siinmaitstav
Jaapani segulinnaseviski on nimetatud Nikka korporatsiooni asutaja Masataka
Taketsuru (1894-1979) auks. Taketsurut loetakse üheks Jaapani viski isaks, kes aastatel
1918-1920 Šotimaal viibides viskivalmistamise saladuste omandamise (sealhulgas
leidis sealt ka oma abikaasa) järgselt lõi 1934. aastal Nikka Whisky ning hakkas
Yoichi ja Miyagikyo viskivabrikutes tootma kohaliku eripäraga autentseid
viskisid. Siinne viski ongi nende kahe viskivabriku küpsenud destillaadi segu, sealhulgas
on koostises peamiselt Miyagikyo viskit. Viski on küpsenud erinevates vaatides,
sealhulgas ka eks-šerri vaatides. Kuigi maitstav on vanuse märketa, jääb
kasutatud viskide vanus kümne aasta piiresse.
Nikka Taketsuru
Pure Malt, 43%
Aroom: aromaatselt
lilleline ja ohtralt puuviljane. Viinamarjad, pirnid siirupis, õunad
vaniljekastmes. Magusamapoolsed tsitrused. Klaasis seista lastes enam
vürtsikust, just tammine vürtsikus, veidi-veidi ka suitsusust ning alt tuleb
värskemana esile ka kergelt hoomatav münt ja aniis. Üpriski täidlane.
Maitse: suutundelt
kreemine, karamelliseeritud tsitrused, pirnikaramell. Kui esimene pool maitsest
on puuviljasuse poole kaldu, siis maitse teine pool on selgelt vürtsikas. Tammine
vürtsikus, nelk, muskaat. Veidi veel toored aprikoosid.
Lõpp: üsnagi pikk. Koorimata
mandel, veidi münti, üsna tugev tammine vürtsikus ning viimasena pikalt kestev rohune
mõrusus. Mõrusus on siiski vaoshoitud, muutumata häirivaks.
Hinnang: B