esmaspäev, 26. märts 2018

NIKKA TAKETSURU Pure Malt

Siinmaitstav Jaapani segulinnaseviski on nimetatud Nikka korporatsiooni asutaja Masataka Taketsuru (1894-1979) auks. Taketsurut loetakse üheks Jaapani viski isaks, kes aastatel 1918-1920 Šotimaal viibides viskivalmistamise saladuste omandamise (sealhulgas leidis sealt ka oma abikaasa) järgselt lõi 1934. aastal Nikka Whisky ning hakkas Yoichi ja Miyagikyo viskivabrikutes tootma kohaliku eripäraga autentseid viskisid. Siinne viski ongi nende kahe viskivabriku küpsenud destillaadi segu, sealhulgas on koostises peamiselt Miyagikyo viskit. Viski on küpsenud erinevates vaatides, sealhulgas ka eks-šerri vaatides. Kuigi maitstav on vanuse märketa, jääb kasutatud viskide vanus kümne aasta piiresse.


Nikka Taketsuru Pure Malt, 43%

Aroom: aromaatselt lilleline ja ohtralt puuviljane. Viinamarjad, pirnid siirupis, õunad vaniljekastmes. Magusamapoolsed tsitrused. Klaasis seista lastes enam vürtsikust, just tammine vürtsikus, veidi-veidi ka suitsusust ning alt tuleb värskemana esile ka kergelt hoomatav münt ja aniis. Üpriski täidlane.

Maitse: suutundelt kreemine, karamelliseeritud tsitrused, pirnikaramell. Kui esimene pool maitsest on puuviljasuse poole kaldu, siis maitse teine pool on selgelt vürtsikas. Tammine vürtsikus, nelk, muskaat. Veidi veel toored aprikoosid.

Lõpp: üsnagi pikk. Koorimata mandel, veidi münti, üsna tugev tammine vürtsikus ning viimasena pikalt kestev rohune mõrusus. Mõrusus on siiski vaoshoitud, muutumata häirivaks.

Hinnang: B

Iseenesest üsna lihtne ja vähekomplitseeritud viski, kuid samas piisavalt täidlane ja mekkimiseks vägagi meeldiv. Ei ole midagi paha öelda. Arvestades viski hinda (u 40€) igati hea ost.