Selleks kuuks siis
viimane Dalmore. Sedapuhku on tegemist 18-aastase viskiga, mis on läbinud
taaskord veidi teistsuguse küpsemistee. Peale esmast 14-aastast küpsemist
Ameerika tammest eks-burboon vaatides on viski tervikuna viidud teiseks nelja
aasta pikkuseks küpsemisperioodiks üle eakatesse Gonzalez Byass Matusalem Oloroso
šerri vaatidesse. Lisaks teistlaadsele küpsemisskeemile eristab maitstavat
viskit loomulikult ka kõrgem vanus. Kui 18-aastane Dalmore 2009/2010 aastal
turule toodi, siis oli eesmärgiks täita tühimikku 15- ja 21-aastase Dalmore
vahel. Nüüdseks on 21- (viimane oli 2015. aastal piiratud koguses villitud) ja
30-aastane Dalmore villimine lõpetatud ning asemele toodi 2013. aastal
25-aastane, mille hind teeb selle viski aga juba tavalisele viskisõbrale
kättesaamatuks. Selle eksklusiivsena esitletava Dalmore hind on üle 700€. Seega
on 18-aastane vanuselt viimane vanusemärget omav Dalmore viski, mis veel
lihtsurelikule kättesaadav ning võrreldes 15-aastasega tuleb siin välja käia 30
kuni 40 lisaeurot. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.
Dalmore 18 yo, 43%
Aroom: pigem kuiv
kui magus. Nahk, tugevalt šerrine, tumedamapoolsem mesi, kuivatatud ploomid,
rosinad ja veidi ka kirsse siirupis. Tume rukkileib, apelsinitükkidega
šokolaad, tammised vürtsid ja kõige taustal ka veidi sigarikarbi aroome.
Rikkalik, täidlane ja integreeritud. Viski vanus on aroomis meeldivalt tunda.
Maitse: tugevalt
šerrine, suutundelt meeldivalt täidlane ja mesine-siirupine-õline. Karamelliseeritud
tsitrused ja ingver. Keskosast alates vürtsikas tamm üsna tugevalt esil. Tume
rukkileib, nii apelsiniga kui tšilliga tume šokolaad. Kakao ja kreeka pähklid,
mis annavad kirbust.
Lõpp: üsnagi pikk. Ingver
ja apelsin, vürtsikas-piprane, kakao, kreeka pähklid, tšilliga tume šokolaad
ning lõpetuseks šerrine järelmekk.
Hinnang: B