teisipäev, 20. veebruar 2018

SPRINGBANK 17 yo Sherry Wood 1997/2015

Siinmaitstav Springbank on destilleeritud aprillis 1997. aastal, seejärel küpsenud 17-aastat värsketes ja taastäidetud šerri vaatides (butts & hogsheads) ning lõpuks villitud jaanuaris 2015. aastal kokku 9120 pudelit. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Springbank 17 yo Sherry Wood 1997/2015, 52,3% nc, ncf

Aroom: selgelt šerrine, kuid šerrisus ei ole tume ega jõuline, vaid pigem üsna delikaatne ja kerge. Magus apelsin, mandariinid, vanill, magus ahjuõun kaneeliga, mandel. Alt tuleb tasahilju ka Springbankile omane metsaalune, mis peale maitsmist enam hoomatav. Lisaks tammiseid vürtse, ilmselt Euroopa tammest, ning kerget suitsust soolakust. Üsna täidlane hästi integreeritud tervik. Vähene vesi teeb veidi isegi täidlasemaks.

Maitse: esmatundelt üllatavalt kerge ja delikaatne. Keskosa õline ja meeldivalt suud kattev. Õlisus on integreeritud tsitrustega, millele lisaks küpsed kirsid ja tume šokolaad ning kohvi, mis toovad mõningase mõrususe. Kerge piprasus, tammised vürtsid ning kergelt röstitud õrna soolaga kaetud mandlid. Veega suutunne kreemisem.

Lõpp: keskmise pikkusega. Vürtsikas apelsin ning siis mandlid ja pähklid, mis lisavad järelmekki kuivust.

Hinnang: B+


Väga hea viski, kuid puudu jääb Springbankile omasest kõdulehtedega kaetud mullasest sügisesest metsaalusest – ehk jõulisust veidi vähe. Aroomis oli veidi seda hoomata, kuid maitses ei suutnud seda kahjuks leida.