kolmapäev, 14. veebruar 2018

SPRINGBANK 16 yo Rum Wood 1991/2007

Eelmises postituses tutvustatud varasematele Springbank viskidele lisaks sai võetud näidispudelite kapist siis neile täiendusena veel kaks n.ö woodfinishing viskit, kus esimesena maistmiseks tuleva puhul on kasutatud samuti sisseostetud linnaseid. Siinne Springbank on destilleeritud juunis 1991. aastal ning villitud augustis 2007. Küpsemiseks on kasutatud kõigepealt kaheksa aastat taastäidetud eks-burboon vaate ning seejärel on viski viidud edasiseks kaheksa-aastaseks küpsemiseks üle värsketesse rummi vaatidesse (barrels). Kokku villiti seda viskit 5100 pudelit. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Springbank 16 yo Rum Wood 1991/2007, 54,2% nc, ncf

Aroom: esimesena, kuid seda vaid korraks, teravamat kuiva tamme, siis aga väga meeldiv magus vanill, veidi kookost ning troopilised puuviljad, puuviljasuhkur ja pehmed magusamat sorti vürtsid. Tasapisi saab domineerivaks kergelt õline sidrun, milles veidi ka värskelt lõigatud muru. Tervikuna meeldivalt täidlane aroom.

Maitse: meeldivalt magus puuviljasus, hästi suud kattev, üsnagi täidlane ja integreeritud. Suhkruga magustatud rabarber, õun. Kerge roosa pipar ja vürtsid tulevad teises laines koos meeldivalt soolaka sidruniga, mis annab värskuse ja lisab meeldivat teravust. Vesi ei too kaasa olulist muutust ning seda ei ole ka selle viski nautimiseks kangusele vaatamata vaja lisada. Vee lisamine teeb ehk suutunde veidi õlisemaks ja toob sidruni veelgi enam esile.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kergelt soolakas ja vürtsikas, sidrun jätkub ning püsib endiselt ka meeldiv puuviljane magusus. Kerge rohusus viimasena. Mõrusus puudub, mis on väga meeldiv.

Hinnang: B+

Väga meeldiv värske ja samas täidlane Springbank. Õnnestunud rummivaatide kasutus. Mitu korda ma nüüd sõna „meeldiv“ kirjutasin? Meeldiva linnaseviski puhul sai seda ikka meeldivalt palju.