esmaspäev, 10. aprill 2017

DL Double Barrel Bowmore & Craigellachie

Siinmaitstav ja järgnevad kaks viskit on sõltumatu villija Douglas Laing poolt loodud segulinnaseviskid (Blended Malt), kus kokku segatud kaks väga erinevat linnaseviskit. Kõigi kolme puhul on üks paariline valitud Islay saarelt ja teine Speyside piirkonnast. Siinses viskis on paari pandud Bowmore ja Craigellachie ühelinnaseviskid. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Douglas Laing Double Barrel Bowmore & Craigellachie, 46% nc, ncf

Aroom: kergelt piirituseline ja teravalt ninna lõikav, mis kangust arvestades, osutab üsna noorele viskile. Teraviljane, veidi pärmitaignane, tammine vürtsikus, söestunud puit, suitsusink, hapukapsas. Pigem kuiv. Üsna kummaline aroom, mis ei ole kuigi kutsuv.

Maitse: üpriski terav, veidi piirtuseline, teraviljane. Üsna mõru vürtsikus, muskaat. Rohelised maitsetaimed (petersell) ja seller. Õnneks tuleb päästma ümar ja kergelt kreemine puuviljasus. Veidi tunda ka suitsusust. Maitse meelepärasem.

Lõpp: keskmise pikkusega, tammine mõrusus, veidi soolane ja suitsune, kuiv.

Hinnang: C

Ei ole just kuigi õnnestunud kooslus. Ega iga paaripanek saagi edukas olla. Juhtub ka seda, et kaks kokkuviidud poolt võivad luua monstrumi.