reede, 14. aprill 2017

DL Double Barrel Laphroaig & Mortlach

Tegemist on ka siin sõltumatu villija Douglas Laing poolt loodud segulinnaseviskiga (Blended Malt), kus kokku segatud seekord Laphroaig ja Mortlach ühelinnaseviskid. Värvist lähtudes võib eeldada, et tegemist on mõlema viski puhul teise või isegi kolmanda täitekorra eks-burboon vaatides küpsenud viskidega. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist..


Douglas Laing Double Barrel Laphroaig & Mortlach, 46% nc, ncf

Aroom: algus veidi ninna lõikav ja ingverine. Mõne aja klaasis seismise järgselt maheneb oluliselt. Esile tõuseb turbasuitsusus, mis ei ole siiski kuigivõrd meditsiiniline ning see ei domineeri, vaid on tasakaalustatud magusa linnasusega. Magusust üha enam, linnasesuhkrutele lisaks puuviljasuhkrud, vanill ja taustal tõuseb enam esile ka valge pipar.

Maitse: turbasuitsune ja siin on meditsiinilist turvast selgelt enam tunda. Linnasesuhkrud, mis muudavad suutunde meeldivalt ümaraks ning veidi õliseks. Veidi tammist ingverit ja vanilli. Meeldiv, kuigi üsna lihtne.

Lõpp: üsna pikk. Magusad linnased, magusad grillitud puuviljad. Törts viski noorust reetvat kirbust. Taandub lõpuks veidi kuivaks ja tuhaseks.

Hinnang: B

Meeldiv ja üsna hästi integreeritud kooslus, kus küll domineerib Laphroaig, kuid ilmselt on Mortlach toonud omalpoolt juurde magusust. Siinkohal on oluline märkida, et Douglas Laing on selles kahevaadi sarjas villinud vähemalt viis korda Laphroaig & Mortlach segu, millest osade puhul on kasutusel olnud eks-šerri vaatides küpsenud Mortlach viski. Ilmselt on need siinmaitstust selgelt erineva iseloomuga.