laupäev, 8. aprill 2017

BOWMORE 10 yo

Bowmore 10-aastane tuli turule 2016 aasta septembri lõpus ning oli suunatud Vaikse ookeani äärse Aasia ja Euroopa reisikaubanduse (Travel Retail) lettidele. Viski on enne kokkusegamist küpsenud alguses eraldi endistes Oloroso šerri ja endistes punase veini vaatides. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Bowmore 10 yo, 46% nc, ncf

Aroom: Esmalt veidi tuhane suitsusus koos kuivatatud ploomiga, millele lisandub kaneel. Kuiv šerri ja marjane veinisus, mis ei mata suitsusust õnneks enda alla, vaid on üsna hästi integreeritud. Kirsitükkidega tume šokolaad, tammine. Lisaks vahtrasiirup ja kerge mööblilaki aroom. Üsna meeldiv ja rikkalik.

Maitse: meeldivalt kreemine-sametine suutunne, suitsune marjasus. Tume šokolaad, mustad kirsid, siis keskosas veidi vürtsikat tammisust koos kaneeli ja suitsuse pipraga, mis omakorda läheb üle uuesti kuiv-magusaks suitsususeks.

Lõpp: keskmise pikkusega, suitsusus jätkub, millele lisandub veidi soolakas ümar-pehme marjasus (mustsõstrad), lõpeb kuivalt.

Hinnang: B+

Õnnestunud Bowmore. Suitsusus on meeldivalt integreeritud veinise marjasusega; selline hea kuiva ja magus-mahlase kooslus. Järelmaitse jääb aroomi ja maitse kõrval veidi nõrgaks. Pigem ilma veeta, või siis vaid üks tilk. Enam vett toob esile mõruda tamme ja tuletab meelde viski noorust. Kui see viski kuskil ette satub, siis väärib ostmist.