teisipäev, 7. veebruar 2017

GLENDRONACH „Cask Strength“ Batch 6

Tegemist on järjekorras kuuenda väljalaskega GlenDronach „Cask Strength“ sarjast, mis nii nagu varasemategi puhul, on kokku segatud eri vanuses Oloroso ja Pedro Ximénez šerri vaatides küpsenud viskidest. Maitstav kuues väljalase (Batch 6) on villitud 2016. aasta sügisel. Maitstud 6cl näidispudelist.


GlenDronach „Cask Strength“ Batch 6, 56,1% nc, ncf

Aroom: tammiselt kuiv, kuid tummiselt veinine aromaatsus aitab kuiva põletavat teravust kontrolli all hoida. Klaasis seismisel ja vee lisamisel avaneb. Kuivatatud puuviljade magusus; aprikoosid, ploomid, rosinad, viigimarjad. Veidi ka sellist puuviljadega rukkileiva aroome ja apelsinimarmelaadi. Ka veega lahjendades jääb siiski veidi kuivaks ja puiduseks.

Maitse: kergelt põletav, veinine, karamell. Vee lisamisel avaneb ja muutub kompleksemaks. Pehmed kreemised puuviljad, karamell ja mesi katavad suu meeldivalt. Linnased, piimašokolaad, kardemon. Ohtralt kuivatatud aprikoose, ploome, viigimarju ja rosinaid. Lisaks ka värsket, mahlast ja ümarat marjasust ja siis veel puidused vürtsid veidi magusale teravust lisamas - mmm. Väga kompleksne ja hästi tasakaalus.

Lõpp: üsna pikk, veinine, magus-vürtsikas mahlane marjasus koos kuivatatud puuviljade magususega. Väga meeldiv.

Hinnang: A

Võrreldes varasemate GlenDronach Batch 4 ja Batch 5 viskidega on siinne märgatavalt täidlasem, küpsem ja integreeritum. Just suutunne, maitse ja järelmaitse on lihtsalt suurepärased. Veega mitte liialdada.