Mõlemad maitstavad
Nikka viskid on valmistatud Jaapanis Miyagikyo viskivabrikus Coffey (sammas)
destillaatoreid kasutades. Konkreetsed destillaatorid on toodud 1963. aastal
Šotimaalt. Seega ei ole need päris tavapärased viskid, eriti Coffey Malt, kuna
tavapäraselt ei valmistata enam linnaseviskit sammasdestillaatorites, vaid
padadestillaatorites. Coffey Grain on ehk veidi tavapärasem, kuna teravilja
viskide valmistamiseks on just kasutusel sammasdestillaatorid nii Šotimaal kui
ka reeglina burbooni valmistamiseks Ameerikas. Kui Coffey Malt viski valmistamiseks
on kasutatud üksnes linnaseid, siis Coffey Grain valmistamiseks peamiselt maisi
(95%) ja vähesel määral linnaseid (5%). Maitstavad on pärit 6cl näidispudelist.
Nikka „Coffey
Grain“, 45%
Aroom: kergelt
piirituseline, lilleline ja isegi veidi atsetoonine. Sellega liituvad ka
üliküpsed ja isegi veidi juba käärima läinud õunad ehk siis selline õunaäädika
aroom. Alt tulevad esile magusad tsitrused, eriti apelsin. Domineerib
burboonile omane vanill, veidi popcorni ja värskust aitab hoida ülal münt ja
kummel.
Maitse: üsna magus
ja (maisi)siirupine. Tsitruselised. Tammine ja maisine. Selgelt burbooni laadne
mekk. Lisandub rummile omaseid suhkruid. Pirnid siirupis.
Lõpp: lühike kuni
keskmine, magus mais ja samas ka veidi happeline puuviljasus.
Hinnang: C+
Nikka „Coffey Malt“,
45%
Aroom:
magusapoolne. Vanill, muskaat ja pralinee. Eksootiliselt rohune (aloe vera),
puuviljadest suhkrustatud sidrun, banaan ja pirn.
Maitse: pehme ja
kreemine algus. Siis tulevad kerged vürtsid, tsitrused – sidrun, apelsin ja
mandariin. Kaneel, muskaat, pralinee ja vanill. Kui Coffey Grain oli burbooni
laadne, siis see on on üsna rummi laadne.
Lõpp: keskmise pikkusega,
magus, sidrun ja apelsin koos kergete vürtsidega.
Hinnang: B