Siin tuleb erandkorras
maitsmisele burboon, mida ma eriti ei osta ega pole ka kuigi palju maitsnud. Ei
ole lihtsalt burbooni sõber, nii nagu mulle ei istu eriti ka mais. Need vähesed
pudelid, mida olen ostnud, on läinud suures osas koogipõhjade koostisesse. Selle
kõrvalt on siis saanud ka neid veidi maitsta.
Bulleit Bourbon
viskit iseloomustab üsna suur rukki sisaldus, seda on maisile lisaks ligikaudu
30% meski koostises (mash bill). Viski aluseks olev retsept on pärit 19ndal
sajandil elanud Augustus Bulleit nime kandnud baari omanikult, kes legendi
kohaselt kadus müstilistel asjaoludel, kui vedas burbooni vaate Kentucky ja New
Orleansi vahel. Retsepti äratas ellu ja täiustas Tom Bulleit 1987 aastal. Pikka
aega toodeti villimiseks minevat viskit Four Roses viskivabrikus, kuid viimasel
ajal tuleb viski Lawrenceburgis asuvalt suurtootjalt MGP, kust saavad oma viski
ka paljud teised burbooni ja rukkiviski tootemargid. Suurkorporatsiooni Diageo
poolt on praegu rajamisel Kentuckys siiski Bulleit’ oma viskivabrik. Maitstav
viski on villitud 2014. aastal ja on küpsemisealt ilmselt kuue ja kaheksa aasta
vanuse vahel.
Bulleit Bourbon, 45%
Aroom: üsna kerge
ja ümar, mõõdukalt magus ja veidi tammiselt vürtsikas. Pehme paks vanill, mais
ja veidi kookost. Ka lillelisus ja teatav mesine magusus on tunda. Värskust
annab münt ja isegi selline kerge aniisi aroom.
Maitse: pehme, kuid
samas ka piisavalt jõuline, milles leitav sidrunit, aprikoosi ja apelsini. Üsna
kreemine suutunne, vanill, maisine magusus ja seda tasakaalustav mündine
värskus.
Lõpp: keskmise
pikkusega, üsna mahe ja magus, selline virsikukompoti siirup. Lisaks kergelt
tammist vürtsikust.