Valmistatud
linnastest, mis kasvanud Kintyre poolsaarel, täpsemalt Low Machrimore farmi
põldudel, mis paiknevad Springbank’ viskivabrikust lõunas mõnede miilide
kaugusel. Kasutatud odra tüübiks oli Prisma; destilleeritud september 1999 ja
villitud jaanuar 2016. Kasutatud vaatidest oli 80% eks-burboon ja 20% Euroopa
tammest endised šerri vaadid. Kokku toodeti seda viskit 9000 pudelit. Maitstav
on 3cl näidispudelist.
Springbank
16 yo „Local Barley“, 54,3% nc, ncf
Aroom:
värske tsitruseline puuviljasus koos magusate linnastega. Kerge alkohoolne
näpistus. Sidrun, pirn, vanill, mesine lillelisus ja võiküpsis. Kõige taustal
Springbank’le omast „kõdu“ ning veidi tuhane ja puidune suitsusus. Veidi ka
merelist ja metallist soolasust. Vesi muudab aroomi paksemaks, enam esil
sidruniline vahasus.
Maitse:
algus magus värske tsitrus (eelkõige sidrun, kuid ka greip). Keskel alkoholi ja
vaadi kuiva teravust ning jõulisi vürtse. Sellele järgneb uuesti pehmem pool
koos magusa linnase, vanilli ja veidi õlise mekiga. Veega kaldub enam tuhase ja
vahase sidruni poole, mis ka aroomis juba esil olid.
Lõpp:
üsna pikk ja kurku soojendavalt vürtsikas; pigem kuiv ja veidi kirbelt rohune.
Hinnang:
A
Väga
meeldiv aroom ja maitse. Oleks oodanud vaid maitses ja lõpus veidi enam soolasust
ja suitsusust. Kaalusin hinnangu osas A ja B+ vahel, kuid just teatav
delikaatne linnaseline ja kergelt suitsune sidrun ja tervikuna meeldiv vürtsikas
värskus kallutas siiski A poole. Tunda on kasutatud vaatide kvaliteet. Kui
13-aastane „Green“ oli iseloomult lähedane Springbank’ põhiviskidele (eriti 15-
ja 18-aastasele ja seda ilmselt tänu šerri vaatides küpsemisele), siis siinne
„Local Barley“ on neist selgelt n.ö kõrvalekalle oma eripalgelisusega. Selgelt Ameerika tamme eks-burboon vaadi mõjuline ja šerri vaatide osakaal pea
tajumatu (ehk aitasid need, ilmselt teise täitekorra vaadid, vaid kogu kupatuse
veidi ümaramaks muuta). Kuna info kohaselt tuleb järgnevatel aastatel veel
vähemalt viis pudelit samast „Local Barley“ sarjast, siis jääb vaid oodata, kas
jäädakse burboon vaatide juurde või tulevad järgnevad muudes vaatides
küpsenutena.