laupäev, 16. aprill 2016

KILKERRAN WIP 3 & WIP 4

Siin maitstavad on Kilkerran WIP ühelinnaseviskid aastast 2011 (WIP 3, 7 yo; peamiselt kasutatud eks-burboon, kuid lisaks ka eks-šerri vaate) ja 2012 (WIP 4, 8 yo). Esimene 6cl ja teine 3cl näidispudelist.


Kilkerran „Work in Progress 3“, 46% nc, ncf

Aroom: mahe, ümar, vahane ja vanilliselt puuviljane. Puuviljadest küpse sidrun, melon ja pirn. Kergelt suitsused linnased. Taustal ka veidi maalähedust (sõnnikulisust).

Maitse: suutundelt pehme vahane puuviljasus – küpse õun, melon ja pirn. Õline linnasus, kerge vanill. Värsked magusad sidrunid, veidi värskendavat ingverit.

Lõpp: üsna pikk. Magus õline linnasus, ingver koos kerge sidruniga jätkub, lõpeb veidi soolaselt.

Hinnang: B+


Kilkerran „Work in Progress 4“, 46% nc, ncf

Aroom: algus kinnine ja vaoshoitud. Siis pehme vanill, tuhksuhkruga kaetud sidrun, veidi kreemist karamelli ja vürtse. Võrreldes kolme esimese WIPiga, siis suitsusus pea puudub.

Maitse: delikaatne kerge algus. Vanill, veidi õline ja magus puuviljasus (eelkõige siirupis konserveeritud puuviljad), millele järgneb veidi mõru apelsini ja sidruni koor, kiivi, rohusus ja ingver. Aroom seda ei lubanud oodata. Lõpus lisandub mõrudale noodile ka teravapoolne piprasus ja vürtsisus, mis kolme esimese WIPi puhul ei esinenud (ehk kasutatud veidi aktiivsemaid vaate?).

Lõpp: keskmiselt pikk, vürtsikas, soolane, lõpeb õrnalt mõruda rohususega.

Hinnang: B+

Kõik maitstud noored tööjärgus Kilkerran ühelinnaseviskid olid väga head ja mulle meelepärased. Kui järjestada meeldivuse alusel, siis võiks see olla selline: 1. WIP3, 2. WIP2, 3. WIP4, 4. WIP1. Kõik jäid aga siiski veidi alla varasemalt maitstud burboon vaadis küpsenud WIP6-le ja WIP7-le, mis olid võrreldes noorematega kompleksemad. Kapis leidub veel WIP6 SherryWood näidis ja WIP7 SherryWood täismõõdus pudel. Ilmselt avan need maitsmiseks selle aasta lõpus või järgmise algupoole. Igal juhul on Kilkerran minu maitsele meelepärane ja jääb oodata siis augustis turule tulevat ametlikku 12-aastast.