Siinmaitstav
on teine väljalase Springbank „Green“ seeriast. Kui esimene oli 12-aastane ja
küpsenud üksnes eks-burboon vaatides (seda sai maitstud 2015 veebruaris), siis
praegune on 13-aastane ja küpsenud vaid eks-šerri vaatides. Nimi „green“ osutab
sellele, et destillaadi valmistamiseks kasutati orgaaniliselt puhtaid
linnaseid. Sõna „organic“ ei saanud aga sildil kasutada, kuna viskivabrikul
puudus kasutatud „puhta“ odra kohta ametlik sertifikaat (võrdluseks nt
Benromach „Organic“ viski). Kokku toodeti mõlemaid 9000 pudelit. Maitstav on
pärit 3cl näidispudelist.
Springbank
13 yo „Green“, 46% nc, ncf
Aroom:
äratuntavalt Springbank; täidlane, nahkne, veidi soolane metsaalune kõdu.
Kuivatatud puuviljadest õun ja aprikoos, lisaks pirnikaramell. Turbasuitsune
taust koos metsalillede ja oliividega.
Maitse:
algne suutunne ümar turbasuitsune šerri. Lisanduvad magusalt õlised linnased.
Puuviljadest apelsin, viinamarjad ja õunad. Sellele esmasele veidi soolakale
kergusele järgneb üsnagi jõuline vürtsisus. Kaneel ja ingver.
Lõpp:
pikk. Tamme kuivus, magus tubakas ja suitsused linnased. Soojendav.
Hinnang:
B+
Võrreldes
12-aastase „Green“ viskiga, annavad siin eks-šerri vaadid täidlasema,
puuviljasema ja vürtsisema viski. Kui 12-aastane oli küll hea, kuigi veidi toorelt
terav (pigem destillaadi, kui vaadi, poolt suunatud), siis siinne 13-aastane on
mulle meelepärasem. Eks-šerri vaadid on destillaadi taskaalustajana hästi
toiminud.