kolmapäev, 16. märts 2016

MACALLAN 18 yo "Fine Oak"

Neljast maitstavast Macallan’i viskist viimane on samuti „Fine Oak“ sarja kuuluv, kuid nüüd kuus aastat eelmisest vanem 18-aastane ühelinnaseviski. See on veidi kangem ning ilmselt on enam kasutatud Euroopa tammest ja esmatäite vaate. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist, mis toodud lähedase poolt.


Macallan 18 yo „Fine Oak“, 43% nc

Aroom: täidlane ja magus. Tugevalt on esil puidune vanill ja kergelt šerrine tammisus. Selle all mesi ja siirupis puuviljad. Täidlusele vaatamata siiski veidi suletud ja kuiv. Paar tilka vett tõstab alt esile tsitruse, kuid suuremat muutust ei toimu.

Maitse: algus ümar ja isegi veidi võine suutunne. Rikkalikult puuviljane ja vanilline. Siis veidi rohuselt mõrud linnased, kirbe apelsini koor ning seejärel üsna intensiivne tammine vürtsikus, ingver ja isegi piprane. Paar tilka vett muudab maitse igavamaks ja rohusemaks.

Lõpp: keskmiselt pikk, kurku soojendav, kuiv tammisus, lõpus tsitrus ja mõrkjas rohusus.

Hinnang: B

Võrreldes 12-aastase „Fine Oak“ sarja viskiga, on 18-aastane oluliselt jõulisem ja tammiselt vürtsisem. Kuid kas see teeb sellest ka parema viski, on maitse küsimus. Enda jaoks oli meeldivam 12-aastase värske kreemine ja linnaseline puuviljasus – viski igaks hetkeks. Siinse 18-aastase puhul on puidune tammisus ehk veidi liiga esil ning ei moodusta puuviljase poolega head tasakaalu; tundub, et viski oleks justkui „kokku jooksnud“ ja alles hakkanud vaatides oma uut küpsemat iseloomu otsima. Praegu liiga vaadi mõjuline.