esmaspäev, 7. märts 2016

BOWMORE "Gold Reef" & "Black Rock"

Siin maitstavad vanuse märketa (NAS) Bowmore ühelinnaseviskid on suunatud reisikaubanduse lettidele. „Gold Reef“ kokkusegamisel on peamiselt tuginetud Ameerika tammest valmistatud esmatäite burboon vaatides küpsenud viskidele, kuid kasutatud on ka Euroopa tammest valmistatud šerri vaatides küpsenud viskisid. „Black Rock“ on samuti kokku segatud mõlemat tüüpi vaatides küpsenud viskidest, kuid peamiselt on kasutatud Euroopa tammest esmatäite šerri vaate. Mõlemad maitstavad viskid on pärit 6cl näidispudelitest.


Bowmore „Gold Reef“, 43%

Aroom: magus, kerge. Karamellistatud suhkur, pehmed puuviljad (eelkõige mango). Suitsusus tunda, kuid see ei domineeri. Üsna tugev vanill, värske puidu karamellisus ja vürtsid.

Maitse: veidi terav, kuid samas kreemine suutunne, mis meenutab eksootiliste pehmete puuviljade magusat kreemisust. Vanill. Esmane pehmus asendub üsna ruttu vürtsisuse, rohususe ja mõru-magusa (kiivi, apelsinikoor) maitsega. Lisandub ka pipar, mis kandub üle järelmaitsesse.

Lõpp: keskmise pikkusega, kergelt suitsune, tammised teravad vürtsid, üsna piprane, kuiv.

Hinnang: B

Bowmore „Black Rock“, 40%

Aroom: veinine (erinev vaatide koostis kohe tajutav). Kergelt suitsused rosinad, iiris, piimašokolaad karamellitäidisega.

Maitse: pehme, ümar, veinine ja samas veidi n.ö „vesine“. Tahaks veidi suuremat kangust. Pehmed eksootilised puuviljad, karamelliga šokolaad. Kerge turbasuitsusus taustal, mis on selline mereäärse vetikalise ja veidi soolase mekiga.

Lõpp: lühike. Pehmed vürtsid, veidi kreemine.

Hinnang: C+

Mõlemad üsna head viskid. Islay’le omast tugevat turbasuitsusust neist siiski oodata ei maksa. Suitsusus üsna vaoshoitud ja enam tajutav „Gold Reef“ aroomis. „Gold Reef“ aroom ja maitse enam tasakaalus ning see meenutab oma piprasusega maitses ja eriti järelmaitses veidi Taliskeri. „Black Rock“ selgelt enam vaadimõjuline ning destillaadi iseloom peidetud. Aroom üsna meeldiv kergelt suitsune šerri, kuid maitse ja järelmaitse jätavad soovida. ei ole saavutatud head harmooniat. Selle puhul oleks ehk abi olnud veidi suuremast kangusest.