teisipäev, 22. märts 2016

ABERLOUR 10 yo

Maitstav 10-aastane on noorim vanuse märkega saadaolev Aberlour ühelinnaseviski. Võrreldes 12-aastase ja vanematega on see ka villitud disainilt erinevasse pudelisse. Tegelikult on see n.ö vana pudel; uus pudeli disain on matsakam. Küpsenud on viski nii endistes šerri kui burboon vaatides ning ilmselt on enamus vaatidest teise täitekorra omad ja valmistatud Ameerika tammest. Maitstav pudel on villitud aastal 2006, mil oli kasutusel veel kaheosaline silt.

Aberlour 10 yo, 40%

Aroom: värsked linnaseliselt magusad ja vannillised ning kaneeliga vürtsitatud puuviljad (õun, pirn). Mesised rosinad ja kuivatatud aprikoos. Veidi magusat iirist. Kergelt vürtsine šerri, apelsini koor ja rohune lillelisus (veidi ka münti).

Maitse: magus, puuviljane ja üsna värske. Kergelt vürtsikas-magus šerri. Ürdid, vanill, humal, münt, apelsini koore mõrusus. Midagi siidrit meenutavat. Vajaks veidi suuremat kangust ja mõnd domineerivamat maitset; praegu on küll teatav tasakaal maitses, kuid samas ei ole mingit pidepunkti, mille ümber teised maitsed koonduksid.

Lõpp: keskmiselt pikk, üsna kerge ja tsitruseliselt värske. Veidi šerrit, veidi mõru ja ürdine.

Hinnang: C+