Laphroaig "Triple Wood" ühelinnaseviski on küpsenud kolmes eri vaadis. Põhimõtteliselt on
tegemist järelküpsenud Laphroaig "Quarter Cask" viskiga. Algne küpsemine on
toimunud 5-10 aastat eks-burboon vaatides, mille järgselt on erinevas vanuses destillaat
pumbatud kaheksaks kuuks küpsema väikesemõõdulistesse (125 liitristesse ehk
Quarter Cask) vaatidesse ning viimane küpsemisfaas toimub (1-2 aastat ?)
suuremates Euroopa tammest eks-šerri (oloroso) vaatides. Viimase küpsemisperioodi
pikkus sõltub kasutatud vaatidest ehk siis sellest, kas need on esimese või
teise täitekorra vaadid. Tegemist on antud viski puhul siis ’nutika’ trikiga:
teise etapi ajal kiirendatakse küpsemist (väike vaat) ning kolmandas etapis
aeglustatakse küpsemist (suur vaat), et anda viskile täidlasemaid jooni ja
lihvida maha teravamad nurgad.
Laphroaig "Triple Wood", 48% ncf
Aroom:
täidlane, puuviljases rüüs turbasuits. Veidi kopitanud õlisus (mahajäetud autoremonditöökoda),
jood, vanilje, tume rosinatega šokolaad.
Maitse:
täidlane, tõrvane ja puuviljane magusus, mille alt tuleb esile õline turbasus
koos hoomatava pähklisusega; liköörine. Tunda ka vaniljet. Laphroaigile tüüpiline
turbasus vast veidi liigselt veinisuse alla peitunud, kuid samas muudab selline 'ümar mahedus' viski tunnetuslikult vanemaks, kui see tegelikult on. Pigem väldiks
vee lisamist.
Lõpp:
pikk, veinine ja suitsune kuivus.
Hinnang:
B+