Viski valmistamiseks on
kasutatud üht maailma vanimat kultuurvilja – Bere otra, mille inimese poolt
kasutuses olemise ajalugu ulatub 6000 aasta taha. Antud viski valmistamiseks kasutatud Bere oder on kasvanud
Islay saarel Kynagarry farmi põldudel. Viskit villiti 15600 pudelit ning see on
saadaval reisikaubanduses (ka Viking Line ja Tallink). Viski on umbes
kaheksa aastane, destilleeritud aastal 2006 ja villitud 13.03.2014.
Bruichladdich, Bere
Barley 2006, 2nd Edit, 50% ncf, nc
Aroom: suhteliselt
intensiivne ja terav, põletav, linnaseline magusus, sidrun, õled, taustal veidi
piimašokolaadi ja kookost. Veega lillelisem, taustale tulevad värsked puuviljad
koos puiduse vaniljega.
Maitse: tuline ja
vürtsine, suud soojendav, hapu ja veidi soolaselt kirbe, mis muutub neelates
mõrudaks (punane greip, kreeka pähkel). Veega pehmem, puuviljasem, sidrun
suhkruga; soolasus jääb, mõrudus kaob.
Lõpp: keskmiselt pikk,
mõru, kuivusele kalduv.
Kindlasti vajab järkjärgulist vee lisamist, mis vabastab värske puuviljasuse ja kaotab noorele viskile omase teravuse.