esmaspäev, 16. veebruar 2015

GLENLIVET: Guardians' Chapter & 18 yo


The Glenlivet „Guardians’ Chapter“, 48,7% ncf

See on 2014a mais piiratud koguses villitud viski. Kuus kuud kestnud ülemaailmse tutvustuse jooksul anti Glenlivet’ fännidele võimalus maitsta kolme erinevate maitseomadustega Glenlivet viskit – Classic, Revival, Exotic, mida paluti ka hinnata. Hääletuse tulemusel tuli võitjaks Exotic (Ameerika tamme ja eks-šerri vaadis küpsenud viskide segu). See sai seejärel villitud kui „Guardians’ Chapter“.

Aroom: intensiivne alkohoolne teravus koos vürtsika karamellisusega. Veega mahedam, esile tuleb vanilje, apelsini koore kirbus ja vürtsid. Üldiselt mittemidagiütlev.

Maitse: suhteliselt terav, alkohoolne, veidi mõru ja kirbe; taustal tunda veidi mesist kreemisust, siis apelsini koort, ka veidi kuivatatud õuna, rosinat, kuid muidu vähekompleksne ja igav. Veega teravus kaob, kuid koos sellega ka kreemisus. Veidi tunda vürtsist apelsini marmelaadi.

Lõpp: lühike, kirbe, kuiv.

Hinnang: C+

The Glenlivet 18 yo, 43%

Umbkaudu 15% sellest on küpsenud eks-oloroso šerri vaatides, mis seejärel on kokku segatud eks-burboon ja refill vaatides küpsenud viskidega.

Aroom: suhteliselt aromaatne, puuviljane, kuivatatud õun, kaneel, rosinad, kerge šerrisus, taustal ka õrna suitsusust ning hooti ka värskeid rohelisi puuvilju, õun ja pirn, mis omased Glenlivet 12 yo.

Maitse: mõrkjalt magus, jälle kuivatatud õun, veidi vürtse ja ingveri teravust, mesiselt kreemine aprikoos. Veega muutub mõrkjamaks, esile tuleb apelsin ja apelsini koor. Küllaltki kompleksne ja meeldiv.

Lõpp: keskmiselt pikk, magus ja kurku soojendav.

Hinnang: B 

Selgelt on tunda 18-a vaadis küpsemist, mis muutnud viski heas tasakaalus olevaks, milles domineerivaks on rikas puuviljasus. Oluliselt mitmekesisem eelnevast suhteliselt noorest ja igavast viskist.