pühapäev, 18. veebruar 2024

SPEYSIDE 21 yo HL 1992/2014

See Speyside viski näidispudelike on mul päris pikalt kapis istunud. Olin selle juba ära unustanud. Sai see ju soetatud aasta-paar enne Brexitit. Aga nüüd oli just hea aeg see näidispudelite seast üles otsida ja eelmisena maitstud Spey viskile lisaks ära proovida.

Tegemist on siin sõltumatu villija Hunter Laing poolt Old Malt Cask seerias villitud 21-aastase Speyside ühelinnaseviskiga, mis küpsenud ühes šerri vaadis #10485. Viski on destilleeritud mais 1992 ja villitud aprillis 2014 kokku 362 pudelit. Siinmaitstav on pärit 3cl näidispudelist.



Speyside 21 yo Hunter Laing, Old Malt Cask 1992/2014, sherry butt #10485, 50,0% nc, ncf

Aroom: nina kuivatav algus. Siis tasapisi kreemisem. Teraviljane, värskelt niidetud hein, linnaseleotis. Veidi ka puuviljast kääritust koos mõningase lillelisuse ja atsetooniga. Üsna lihtne ja veidi igav.

Maitse: kreemine teraviljasus, pehme suhkrune vanill. Ameerika tammevaatide laadsed pehmemad ja magusamad vürtsid; veidi isegi selline burboonine noot. Lisaks lahja mentool ja veidi ehk hoomatav puuviljasust. Ilmselt tegemist teise või ehk isegi kolmanda täitekorra vaadiga, kuna sellist tuima puidusust ehk liigselt.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kerge ingver, tammine magus vanill, mis läheb üle kuivemaks tammisuseks.

Hinnang: C+

Üsna hea, kuid samas siiski lihtne ja veidi igav. Küpsust on siiski tunda.