neljapäev, 11. jaanuar 2024

KILKERRAN Heavily Peated: Batch 9

Kui kuni Batch 8-ni oli selle viski esikülje sildil „Peat in Progress”, siis siinse 2023. aasta teises pooles villitud Batch 9 puhul on see asendunud kirjaga „Small Batch”. Tagakülje sildil on aga endiselt kirjas mitmenda villimisega tegemist (Batch 9). Seega on jätkuvus eelmiste pudelitega olemas. Viimased kolm seda viskit on kokku segatud 90% eks-burboon ja 10% eks-šerri vaatidest. Maitstav on pärit 4cl näidispudelist.



Kilkerran Heavily Peated Batch No. 9 (23/161), 59,2% nc, ncf

Aroom: võine ja koorene algus, mis läheb üle magusa tsitruse, linnasuse ja vanilli seguks. Siis mereline soolasus ja mineraalsus, digestive küpsised ja kergelt metalline suitsusus. Ninatundelt on tervikuna siiski üsnagi paks ja õline. Klaasis seista lastes ja vähese veega lahjendades tuleb veidi lahustit, lillelisust ja happelisemat ananassi.

Maitse: algus teraviljast magusust, kookost ja ahjubanaani. Keskosas rohune värske ürdisus, noored kuusevõrsed, veel veidi toored rohelised tikrid ja ananass. Teises pooles tuleb tugevamat suitsusust, millega liiitub ka tsitruseline teravus ja mineraalsus.

Lõpp: üsna pikk. Tsitruseline, turbasuitsune, soolane, ürdine ja veidi mõrkjas rohusus järelmekis.

Hinnang: B

Järjekordselt väga hea Kilkerran. Võrreldes Batch 2-ga (blogis 30.11.2023) on siinmaitstav Batch 9 vähem otseselt turbasuitsune, samas delikaatsem ja rafineeritum. Endale meeldis Batch 2 ehk veidi rohkem, kuigi see oli võrreldes siinsega selgelt noorem, kuid samas robustselt tahumatum ja turbasuitsusem. Samas oli Batch 2 mul tervikpudel ja seetõttu sai sellega enam tutvust loodud.