esmaspäev, 18. detsember 2023

TALISKER Surge

Talisker villis eelkõige reisikaubanduse lettidele suunatult järjekordse vanuse märketa Surge nimelise viski 2022 aastal. Erinevaks teeb selle teistest Taliskeridest see, et siin on kokku segatud üksnes Ameerika tammest valmistatud eks-burboon vaatides küpsenud viskid. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Talisker Surge, 45,8%

Aroom: koheselt Ameerika tamme vanilline ümar magusus. Kerge ja üheplaaniline, ilma turbasuitsu ja piprasuseta. Ürdisust veidi. Klaasis seistes muutub kuivemaks ning taustal on nüüd hoomatav kerge tuhane suitsusus. Üsna lihtne ja väga igav.

Maitse: väga kerge, pehme ja magus. Kerge suitsususe vihjega vanill, veidi soolasust ning ka magusaid küpseid pirne (à la noor Glenlivet). Iseenesest meeldiv, kuid liiga lihtne ja magus ja mitte n.ö Taliskerelik. Teises pooles ehk tuleb veidi tammist vürtsikust ja kui väga otsida, siis leiab ehk ka veidi piprasust.

Lõpp: pigem lühike. Veidi kuivem vanill, konservipirnid annavad siiski piisavalt magusust. Järelmekis ehk veidi ürdisust ja õrn pipar.

Hinnang: C

Iseenesest ju meeldivalt kerge viski, kuid Taliskeri siit ei leia. Liiga lihtne, magus ja igav ning arvestades veel selle viski kõrget hinda, siis saab selle hinnata üksnes keskpäraseks. Selle viski võib rahulikult kahetsust tundmata riiulile jätta ning kui Taliskeri järele soov, siis poole odavam 10-aastane on alati kindel valik.