pühapäev, 10. detsember 2023

Elements of Islay: Sherry Cask

Elixir Distillers asendas 2022. aastal varasemad Elements of Islay nime all 50cl pudelites villitud segulinnaseviskid (Peat, Peat Full Proof – blogis 12.04.2023 ja Peat & Sherry) uute 70cl segulinnaseviskidega (Cask Edit, Bourbon Cask, Sherry Cask). Sai neist siis soetatud viimane ja seda 5cl näidisena.



Elements of Islay: Sherry Cask, 54,5% nc, ncf

Aroom: esmalt klassikalised šerri vaadi noodid, seejuures üsna puhtad, ilma väävli või muu kõrvalnoodita. Aromaatne tubakas, karamelliseeritud apelsinikoor, šokolaad. Suitsusus on tunda, kuid pigem vaoshoitult ja taustal. Vähese veega lahjendatult kreemisem, pähklid, veidi muldsust, küpsed põldmarjad ja pohlamoos. Suurepärane aroom miinuskraadidega jõulueelsesse aega.

Maitse: esmalt kreemine puudutus, siis pigem kuiv šerrisus koos tammerösti ja tammiste vürtsidega. Mõõdukalt turbasuitsune, kuid tugevam kui aroom oodata lubas. Veega veidi lahjendatult enam tammisust, kuid nüüd on see veidi kreemisem, punane pipar ja ingver.

Lõpp: keskmise pikkusega. Turbasuitsusus nüüd selgelt ja üsna tugevalt tunda, tume šokolaad, nahkne šerrisus koos tammiste vürtsidega.

Hinnang: B

Islay saare viskide kohta on siin turbasuitsusus üsna mõõdukas, eriti aroomi osas ning šerrivaatide mõjutusel kuivapoolne, kuid siiski tervikuna väga hea ja meeldiv segulinnaseviski. Jääb aga selgelt alla puhtale Peat Full Proof viskile.