laupäev, 30. september 2023

LOCH LOMOND Original

Suvelõpu puhul sai kaks nädalat Kreeta saarel puhatud. Loomulikult sai ka viskide osas ringi vaadatud, kuid midagi huvitavat seekord ei leidnud. Nii Rethymnos kui ka Iraklionis alkoholile suunatud poodides oli sortiment üsna väike ja needki vähesed viskid, mis huvi äratasi olid hinnavõrdluses üsna kallid. Üksnes Taliskeri põhisortimendi viskid olid mõistlikult hinnastatud. Tavapoodide viskide sortiment oli aga väga kitsas ja igav. Seega sai reisilt ilma mistahes viskit ostmata tagasi tuldud.

Septembri lõpetuseks veel üks viski. Selleks on Loch Lomond viskivabriku ühelinnaseviskide sortimendi odavaim, vanuse märketa ja madalaima lubatud kangusega villitud „Original”. Kokku on segatud siin Ameerika tammest vaadid – eks-burboon, taastäidetud ja taassöestatud. Maitstav on pärit 26.05.2021 villitud pudelist.



Loch Lomond Original, 40,0%

Aroom: meeldivalt magus puuviljane linnasus. Siis kergelt vanilline magus tamm koos mõningase karamelliga. Lisaks veel küpseid õunu ja pirne.

Maitse: pehme ja kerge. Õrnalt vürtsika noodiga tamm, vanilli veidi, küpsed pirnid ja teraviljasust. Tänu viski noorusele pole tamme mõju destillaadi puuviljasust enda alla matnud. Minimaalne kangus on siin täitsa omal kohal.

Lõpp: keskmise pikkusega. Mõningase mõrkjusega tamm, vanill ja teraviljasus.

Hinnang: C+

Lihtne ja komplitseerimatu, kuid samas selline kerge ja ilma häirivate elementideta ideaalne  suvelõpu ja sügise alguse viski lihtsaks mekkimiseks. Tundub, et see viski on kvaliteedis paremuse poole liikunud, kuna 2018 seda viskit maitsnuna ei imponeerinud see üldse. Meeldivam kui samas hinnaklassis Glen Moray Elgin Classic ning võrdluses Loch Lomond 12-aastasega, eelistan pigem hinnalt odavamat Originali.