kolmapäev, 6. september 2023

LINDORES ABBEY, The Casks of Lindores (sherry)

Lindores Abbey villis „The Casks of Lindores” seerias kolm viskit. Siinmaitstav viimane, kolmas väljalase, on küpsenud eranditult Oloroso šerri vaatides (butts), mis on pärit Hispaanias Jerez de la Frontera linna ümbrusest. Teised viskid selles seerias olid küpsenud burboon ja STR vaatides. Lindores Abbey ühelinnaseviskit olen varem ka blogis tutvustanud (22.03.2022). Siinmaitstav Lindores Abbey on vaevu ületanud kolme aasta vanuse piiri ja on pärit 6cl näidispudelist.



Lindores Abbey, The Casks of Lindores, 3rd release, sherry cask, 49,4% nc, ncf

Aroom: üsna kinnine, vähearomaatne ja kuiv. Aroome leida püüdes nina sügavamale klaasi pistes tuleb nina näpistav tammine teravus. Tasapisi midagi siiski leiab; esmalt kreegimoosine magusus, mis õnneks ei ole lääge, ning siis kuiv nahk ning pingsalt otsides ka veidi ürdisust ja vürtsikust. Mõne tilga veega lahjendades sulgub isegi veelgi enam.

Maitse: üsna jõuline, kuid mitte rikkalik. Magusat šerrisust ja siis kreegi- ja ploomimoos, millele vastukaaluks tuleb maitse teises pooles kuivemad ja ürdisemad noodid. Mõne tilga veega lahjendades sirgjooneline lihtne magusus.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Tume šokolaad, ürte veidi ja tammine kuivus.

Hinnang: C

Kummaline viski. Siin ei leidu midagi ebameeldivat, kuid samas on tegemist üsna lihtsa ja pigem igavalt üheplaanilise noore viskiga, mille plussiks saab lugeda seda, et nooruslikkus on hästi šerrivaatide (ilmselt üsna märgade) poolt peidetud. Aroomi osas on tegemist minu jaoks ühe kinniseima linnaseviskiga, mida kunagi proovinud. 

Selle linnaseviskiga lõpeb selleks korraks ka Lowland piirkonna viskide tutvustamine. Järgmise aasta kevadel võtan ette veel ühe uue selles piirkonnas paikneva viskivabriku viskid. Selleks on Lochlea.