neljapäev, 24. august 2023

GLENKINCHIE 12 yo

Selle kuu kaks viimast viskit tulevad Glenkinchie viskivabrikust. Kõigepealt juba tuttav 12-aastane ja siis Distiller’s Edition. Mõlemad Eestis ka saadaval. Ja ega Glenkinchie puhul rohkem viskivabriku enda poolt põhisortimendis viskisid villitagi. Viskivabrikus kohapeal on saadaval veel üksnes 16-aastane. Glenkinchie 12-aastane on varem blogis tutvustatud (9.06.2018) ning siis oli maitstav pärit 20cl pudelist, mis oli villitud 2013. Siinmaitstav on aga üsna värske, kuna pärit 2022. aastal villitud pudelist.



Glenkinchie 12 yo, 43,0%

Aroom: kohupiimakook ja magus-hapu rohune puuviljasus koos kerge lillelisusega. Karamellikaste, vanillikreem ja kerge tammisus. Klaasis seista lastes tuleb ürdisust, magus teraviljasus ja ka mesisus.

Maitse: pehme puuviljasus koos õrna ürdisusega; kummel ja veidi mesisust. Suutundelt kreemine ja üsna täidlane, kuigi maitsetelt on samas pigem kerge ja lihtne. Keskosast magusamapoolset tammisust koos kergete vürtsidega. Lisaks kuivemad aprikoosid.

Lõpp: keskmise pikkusega. Magus tammisus koos aprikoosidega jätkub. Üsna kerge ja värske, kuigi järelmekk kuivusele kalduv.

Hinnang: C+

Üsna hea linnaseviski. Saavutatud üsna meeldiv tasakaal puuviljaste ja tammiste nootide vahel. Selgelt parem kui näiteks 12-aastased Cardhu või Dufftown. Siinsele viskile annab palju juurde veidi kõrgem kangus. Vaatame kuidas maitseb Amontillado šerri vaadis järelviimistletud Glenkinchie.