esmaspäev, 7. august 2023

AUCHENTOSHAN Blood Oak

Viimane maitstav reisikaubanduse lettidele suunatud Auchentoshan viski kannab nime Blood Oak. See osutab kasutatud vaatidele. Nimelt on see viski kokku segatud eks-burboon ja Prantsuse punaveini vaatides küpsenud viskidest. Blood Oak toodi turule 2015. Erinevalt kahest esimesest on see viski külmfiltreerimata ja samas ka kõrgema kangusega, mis peaks andma täidlasema iseloomu. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Auchentoshan Blood Oak, 46,0% ncf

Aroom: üsna värske, elav ja täidlane. Kreemine mesisus ja puuviljasus. Murelid, veidi aromaatset tubakat ja nahksust. Klaasis seistes tuleb esile kuivem tammisus.

Maitse: puuvilja-marja leotis, kreemist linnasust veidi. Kasvavalt tammiste vürtsidega. Ingver ja vaarikad. Ei täida kahjuks aroomi poolt pakutud värskust ja täidlust. Paari tilga veega tammisus taandub ja esile tõuseb enam linnasus.

Lõpp: pigem lühike. Ingverit veidi, vaarikamoos ning üsna tugev tanniinine tammisus.

Hinnang: C+

Kõrgem kangus ja külmfiltreerimata jätmine toimib koheselt selle viski puhul positiivsena. Hea ja meeldiv aroom, millele maitsed päris järgi ei tule. Liiga tammine, eriit järelmaitse. Vähese vee lisamine mõjub maitsetele siiski hästi.