pühapäev, 20. august 2023

BLADNOCH Alinta

Siinne Bladnoch erineb eelnevalt maitstutest kasutatud vaatide osas (endised burboon ja PX serri vaadid), kuid eriti selle poolest, et viski on valmistatud turvastatud linnastest. Viskile on pandud jällegi võõrapärane nimi Alinta, mis tähendab ühes Austraalia algkeeles tuld või leeki. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Bladnoch Alinta (Peated), 47,0% nc, ncf

Aroom: kohe üsna selge ja samas omapärane suitsusus. Kanarbik, metsaalune kõdu, põlenud rohusus, suitsujuust, vana nahk. Paar tilka vett teevad magusamaks ning lisanduvad vanill, turvastatud linnased, sultana rosinad. Klaasis seista lastes tuleb käärinud puuviljasust.

Maitse: suitsune, tuhane ja suutundelt õline. Magusa ääristuse annavad vanill ja piimašokolaad. Keskosas sultana rosinad, nahk, kanarbik. Veidi ka metallisust ja siis mõrkjust, mida annab ürtide segu, põlenud kanarbik ja tume šokolaad. Paari tilga veega lahjendatult nahksem ja magusam ning mõrkjas noot taandub.

Lõpp: keskmise pikkusega. Metallisust siin veidi enam koos magusa suitsuse mekiga. Lisaks soolasus ja soodasus järelmekis.

Hinnang: B

Omapärane ja huvitav. Meenutab turvastatud linnastest valmistatud Glenturret viskit ning veidi ka Ardmore ja Longrow viskisid.