laupäev, 12. august 2023

BLADNOCH Vinaya

Järgnevad kolm ühelinnaseviskit tulevad Bladnoch viskivabrikust. Kõik need on vanuse märketa (NAS) ja nagu tüüpiliselt ikka sellised viskid, kannavad vähem või rohkem kummalisi alanimetusi. Esimesena maitstavaks on sanskriti keelset nimetust kandev Vinaya, mis tähendab austust ja tänulikkust. Selle viskiga soovitakse siis avaldada seda Bladnoch viskivabriku algsetele asutajatele. Võiks siis ju kasutada lihtsalt inglise keelset nimetust „gratitude”, kui üldse kuidagi nimetama seda peab. Viski ise on ilmselt üsna noor. Küpsenud on see esmatäite eks-burboon ja eks-šerri vaatides. Ilmselt on šerrivaatide osakaal olnud väike. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Bladnoch Vinaya, 46,7% nc, ncf

Aroom: algselt magus teraviljasus koos vanilliga. Haputaigen ja veidi rohust lillelisust. Tervikuna üsna tasane ja vähearomaatne. Klaasis seistes tulevad rohelised õunad (golden) ja üha enam tammisust, mis muudab aroomi kuivapoolseks. Paar tilka vett toovad esile viski nooruse ja puuviljase käärituse.

Maitse: algus teraviljane, kuid kohe siis üsna teravalt tammine koos õrnalt pärmise ja puuviljase kääritusega. Keskosast tuleb veidi meeldivamat magusat tsitrust ja mesisust, kuid tervikuna pigem tammine. Paar tilka vett muudab isegi teravamaks ja tammiselt kirbemaks.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Ingver, tammiselt kirbe.

Hinnang: C

Üsna lihtne, kerge ja minimalistlik. Tammine kirbus domineerib. Mitte mulle.