pühapäev, 4. juuni 2023

GLENGOYNE 10 yo

Juunis tulevad maitsmisele vaid Glengoyne ühelinnaseviskid. Lisaks kogutud mini- ja näidispudelitele saab siis avatud ja ära maitstud ka eelmise aasta juunis Glengoyne viskivabriku külastuse käigus kohapeal kokkusegatud n.ö oma Glengoyne. Esimeseks aga viskivabriku sortimenti sissejuhatav 10-aastane, mis küpsenud eks-šerri vaatides (ilmselt peamiselt teise täitekorra Ameerika tammest vaadid) ja kahjuks villitud minimaalses lubatud kanguses. Maitstav on pärit 5cl minipudelist, mis villitud 21.11.2019.



Glengoyne 10 yo, 40,0% nc

Aroom: kerge ja väga pehme. Veidi jahused suveõunad (küps valge klaar) ja kuiv linnaste jahvatamise tolm. Kuivemapoolne karamell, metsapähklid ja veidi kreemisust. Klaasis seistes lahjendatud õunaäädikas ja veidi ka pärmisust.

Maitse: väga kerge ja liiga lahja. Kergelt rohune kuivus, tammine noot lisaks linnastele. Veidi ehk ka kreemist pähklisust ja kooritud mandleid, mis vihjab destillaadi headusele, kuid jah see madal kangus on siin takistuseks.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Rohused kuivad õunad, kuiv linnasus. Kreemine, kuid kergelt rohune ja mõrkjas (piirituseline) järelmekk.

Hinnang: C

Siin jääb 40% ikka väga madalaks, et sellises kerges viskis maitseid esile tõsta. Iseenesest ju üsnagi hea, kuid selline lahjendatud tunne tervikuna jätab selle Glengoyne 10-aastase siiski minu jaoks vaid korralikuks keskpäraseks viskiks.