kolmapäev, 14. juuni 2023

GLENGOYNE Cask Strength Batch 9

Nüüd siis ka järjekorras üheksas vanuse märketa (seega ilmselt üsna noor ehk 6-10 aastane) Glengoyne Cask Strength. See on kokku segatud järgnevatest vaatidest: taastäidetud (ilmselt kunagised eks-šerri) vaadid (umbes 50%), esmatäite oloroso šerri vaadid (u 35%) ja eks-burboon vaadid (u 15%). Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Glengoyne Cask Strength Batch 009 (villitud 2022), 59,6% nc, ncf

Aroom: esmalt kuivemapoolne tammisus ja õllene linnasus. Siis ümar ja mõõduka magususega karamelli kastmega õunakook. Toffee, piimašokolaad, soe nahk ja klaasis seistes on ka tuntav kreemine šerrisus. Veega lahjendamisel kreemine linnasus ja vanill.

Maitse: kreemine ja ümar. Kõrge kangus üsna hästi kontrolli all. Linnased, piimašokolaad, nahk, õlised kreeka pähklid, mis lähevad üle rohuseks koos mõningase tsitruste koore teravusega. Ka siin on tunda sellist tsitruselist õllesust, kuid võrreldes Batch 8 viskiga, pole see siin nii esil. Tervikuna selline robustselt nooruslik Glengoyne. Veega lahjendatult parem, kreemisem, nahksem ja veidi magusam.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kerge tšillise noodiga šokolaad, järelmekis tammisus ja rohusus. Veega lahjendades linnasem ja kreemisem.

Hinnang: C+

Hea viski, parem kui Batch 8, kuid jääb Glengoyne Legacy seeriale alla. Vajab veega lahjendamist, et just maitsed paremaks timmida.