reede, 9. juuni 2023

GLENGOYNE Legacy Series: Chapter Two

Glengoyne villis Legacy Series nimelise viski esimest korda 2019. aastal (Chapter One) ning sellega austati Cochrane Cartwright’i, kes oli Glengoyne viskivabriku juhataja 1869. aastal ning kes viis sisse aeglasema destilleerimisprotsessi ja hakkas Glengoyne viskide küpsemiseks kasutama šerri vaate. Siinmaitstav on siis selles seerias teine ja villiti see sügisel 2020 ning see on pühendatud Peter Russell’ile, kes on Ian Macleod Distillers (firma, mis ostis 2003. aastal Glengoyne) asutaja. Villitud on ka juba kolmas (Chapter Three), seda 2022. aasta kevadel ning sellega austati viskivabriku kunagist maksuametnikku Sir Arthur John Tedder’it, kes sellesse ametisse asumisel 1889. aastal seadis oma elamise sisse viskivabrikus kohapeal, et kogu viski tootmise protsessi valvsalt kontrollida ja kindlustada, et ükski tilk viskit kõrvale ei panda. 

Chapter Two on kokku segatud peamiselt esmatäite eks-burboon vaatidest, kuhu on juurde segatud veel taastäidetud kunagised šerri vaadid. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Glengoyne The Legacy, Chapter Two, 48,0% nc, ncf?

Aroom: võrreldes 10-aastasega on siinne kohe algusest oluliselt elavam ja täidlasem ning seda tänu kõrgemale kangusele. Värske, aromaatne ja kreemine. Moosiks keedetud puuviljad koos valge šokolaadi ja mõningase martsipaniga. Pralinee ja tammevanill. Klaasis seistes ka nahk ja punaseid marju veidi. Väga meeldiv, rikkalik ja täidlane.

Maitse: kreemine, värske magus puuviljasus, magus vanill. Keskosast vürtsikust ja tammerösti. Kaneel, muskaati kergelt, ürdid. Teises pooles lisandub ka tsitruse marmelaad. Tervikuna üsna täidlane, värske ja puuviljane.

Lõpp: üsna pikk. Kergelt vürtsikas puuviljasus, kreeka pähkli kirbust veidi. Lõpeb kuivema tammise noodiga.

Hinnang: B

Puuviljane ja meeldivalt kreemine Glengoyne. Väga hea. Just burboon vaatide suurem osakaal on see, mis minu maitse kohaselt Glengoyne viskile sobib ja laseb destillaadil esile tulla. Ja eriti meeldiv ja suurepärane on selle viski aroom. Maitses on taastäidetud šerrivaatide poolt antav tammisus veidi kirbust lisav.