esmaspäev, 19. juuni 2023

GLENGOYNE 18 yo

Glengoyne tõi 18-aastase põhisortimendi viski turule 2012. Peamiselt on siin kokku segatud taastäite eks-šerri vaadid, millele lisaks juurde lisatud paras ports siis ka esmatäite eks-šerri vaatides küpsenud viskit. Varasemalt olen Glengoye 18-aastast tutvustanud blogis 25.11.2015. Siinmaitstav on pärit 01.05.2019 villitud 5cl minipudelist.



Glengoyne 18 yo, 43,0% nc

Aroom: esmalt küpsed magusad puuviljad. Punaste õunte ja meloni salat. Pruun suhkur, õunakoored. Klaasis seistes tulevad soojade pehmete vürtside segu, vanill ja kergelt kuiv tamm. Lisaks kuivatatud apelsinikoored, mis jäävad domineerima.

Maitse: pehme, linnaselise ja ümara esimese kontakti järel pigem üsna kuiv koos kuivemapoolsete vürtsidega. Muskaat ja kaneel, millele lisaks pähklid, kuiv mittemagus kakao ja veidi ka pipart.

Lõpp: keskmise pikkusega. Suutundelt küll ümar, kuid kuivalt vürtsikas. Kergelt mõrkja noodiga apelsinimarmelaad ja mõningane rohusus.

Hinnang: B

Puuviljasus on siin pigem kuivema tammisusega kaetud, kuid aroomis on siiski seda piisavalt tunda. Selline hea ja väga hea piirile jääv viski. Kui pidada silmas kasutatud vaate, siis selgelt on siinne Glengoyne pigem tammevaatide, kui šerrivaatide mõjuline. Ja selles osas on 18-aastane märkimisväärselt erinev Glengoyne 21-aastasest. Siinne viski võidaks oluliselt, kui see oleks kõrgema kangusega ning maitsete ja suutunde osas annaks oluliselt täidlust külmfiltreerimata jätmine.