reede, 3. juuni 2022

SPRINGBANK 10 yo Local Barley 2009/2019

Juuni peab algama Springbank viskiga. Ja sedakorda on nendeks kaks Local Barley seeria ühelinnaseviskit. Esimesena tuleb maitsmisele 2009. aastal Optic Barley odrast, mis kasvanud High Cattadale farmi põldudel, destilleeritu, mis villiti 2019. aastal kümne aasta vanusena kokku 9000 pudelit. Kokku segati see viski järgmises vahekorras: 77% eks-burboon, 20% eks-šerri ja 3% eks-port vaadid. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Springbank 10 yo Local Barley 2009/2019 (19/396), 56,2% nc, ncf

Aroom: esmalt jäme kotiriie ja söene suitsusus koos veidi nina näpistava ja kuiva teravusega. Siis pöördub magusamaks, täidlasemaks ja ümaramaks. Õlised sidrunitega oliivid, mille järel vürtsikas suitsusus, ka piprasust, millele lisandub tasapisi ja eriti peale esimest mekkimist enam puuvilju (eriti grillitud ananass) koos turvastatud linnaste aroomiga. Paar tilka vett toob enam suitsuseid linnaseid, linnasejahu, magusamaid troopilisi puuvilju ja ka veidi vanilli.

Maitse: suutundelt ja struktuurilt väga meeldivalt õline ja täidlane. Esmalt suitsusus, siis meresoolane, punane greip, piprane rünnak, soolased rohelised oliivid koos sidruniga, grillitud ananass. Teisel mekkimisel selgemalt Springbankile omased maitsed. Paari tilga veega lahjendades õline ümarus, veidi isegi vahasust, soolasus jääb, ehk enam ka magusaid puuvilju.

Lõpp: pikk. Suitsune, piprane, väga soolane, kuid samas on ikka veel ka puuviljasust tasakaalu loomas. Mineraalne kurku soojendav järelmekk.

Hinnang: A

Suurepärane Springbank. Vajab õhutamst, et kogu maitserikkus esile tõuseks. Muud kommentaarid on liigsed.