reede, 27. mai 2022

ARRAN 10 yo

Arran 10-aastane on juba vana tuttav, kuid mida on alati põhjust uuesti proovida. Esiteks ei ole Arran viskid alati sama retsepti järgi kokku pandud ehk esineb teatud variatiivsust. Ja tundub, et siinne 10-aastane on vähemalt paari aasta taguse ajaga võrreldes saanud enam šerrivaatide puudutust. Teiseks on siinmaitstav pärit disainimuutuse järgsest pudelist, sedakorda küll minipudeli versioonis. Maitstav 5cl minipudel on villitud 07.11.2019.



Arran 10 yo, 46,0% nc, ncf

Aroom: tajutavalt täidlasem kui Robert Burns ja eriti Barrel Reserve. Ka küpsust on siin enam. Esmalt värske tamme ümarus. Mesisus, kookos, küpsed puuviljad, karamellisust, linnasesiirup. Klaasis seistes tuleb veidi magusamaid tsitruseid ja ka ürdisust.

Maitse: ümar ja magus algus. Karamellikaste, pähklisus, linnasus. Küpseid puuvilju, millest osa on troopilisemat sorti. Ka šerrisust on tunda. Teises pooles tuleb kergelt mõrkjas ja vürtsikas tammisus.

Lõpp: keskmise pikkusega. Fenkol, magus-vürtsikas tammisus, õrn puidurösti tuhasus.

Hinnang: C+

Hea linnaseviski. Pole midagi suurt kurta, kuigi Arranile omast ja mulle meelepärast nooruslikku puuviljast värskust siin eriti pole. Kolm maitstud Arranit on piisavalt erinevad, et neid kõik ära proovida ning neist oma lemmik leida. Hinna poolest jäävad need suuresti samasse suurusjärku.