neljapäev, 5. mai 2022

Compass Box Orchard House

Mai kolm esimest viskit on segulinnaseviskid, mis on kokku segatud seda kunsti hästi valdava Compass Box poolt. Esimeseks on just kevadisse õitsemise algusesse sobiv Orchard House nimeline viski, millega on teadlikult püütud saavutada puuviljasusele osutavaid maitseid. Kokku on siinse viski tarbeks segatud esimese täitekorra eks-burboon vaatides küpsenud Linkwood (39%), Clynelish (29%), Benrinnes (20%), Caol Ila (2%), Prantsuse tammest vaatides küpsenud Highland linnaseviskide segu (2%) ja olorosoga viimistletud taastäite vaatides küpsenud Aberlour (8%). Vanuseks on viskil umbes kaheksa aastat ning siinmaitstav on 20.07.2021 villitud pudelist pärit 6cl näidis. Veidi muutunud komponentide vahekorraga teine Orchard House villiti 18.01.2022.



Compass Box Orchard House, 46,0% nc, ncf

Aroom: väga kerge ja lilleliselt linnaseline magusus. Siis üha enam puuviljasust: pirn, värsked õunad – valge klaar, kollased küpsed ploomid, heledad magusad viinamarjad. Lisaks ka veidi ingveri värskust ja vanilli magusust.

Maitse: väga kerge ja tõesti puuviljane. Suutundelt ümar ja veidi vahane. Kerge sidrun, roheline õun, magusam kiivi, pirn ja keskosas tammisust vanilli ja ingveri kujul. Paar tilka vett toob isegi enam värskust ja vahast puuviljasust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Õunakoored, magus, veidi värsket mündist rohusust, õrn värske vanilline tammisus.

Hinnang: B

Väga hea kevad-suvine linnaseviski. Hästi kombineeritud segu, kus nimele kohaselt on puuviljasus tõesti domineerimas.