neljapäev, 26. mai 2022

ARRAN Barrel Reserve

Arran tõi koos tootesarja täieliku ümberdisainimisega 2019. aasta sügisel turule ka mitu uut või uue nimega linnaseviskit. Nende seas ka senise Lochranza Reserve asemel Barrel Reserve. Viski on umbes kaheksa aastane ja ilmselt küpsenud vaid eks-burboon vaatides. Maitstav 5cl minipudel on villitud 20.09.2019.



Arran Barrel Reserve, 43,0% nc

Aroom: naturaalne, lihtne ja kerge. Tammise vanilli põhjal kerge värskust andev õun ja sidrun. Puhas teraviljasus, kaeraküpsised ja klaasis seistes pähkline kreemisus.

Maitse: esimene pool üsna lihtne ja tagasihoidlikult neutraalne maitsetelt, kuid suutundelt samas meeldivalt ümar. Tammevanill, kerge puuviljasus koos õrna fenkoliga. Teine pool tammisem, veidi ingverit.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tammisus koos kergelt soolaka sidrunikoore järelmekiga. Veidi ka nooruslikku puuviljast piirituselisust.

Hinnang: C+

Värskem kui Robert Burns. Oma naturaalses lihtsuses täitsa meeldiv ja hinda arvestades kindlasti hea linnaseviski. Arran Barrel Reserve ja Compass Box Orchard House kotti ja võib peatselt algavale suvele meeldiva linnaseviskiga muretult vastu astuda.