laupäev, 14. mai 2022

Compass Box Menagerie

Viimane Compass Box segulinnaseviski on samuti limiteeritud väljalase, mis villiti 2021. aasta jaanuaris kokku 7741 pudelit. Siinne viski on üles ehitatud lihastele puuviljastele viskidele, millele lisatud juurde törts turbasust. Täpsemaks koostiseks on Mortlach 42,6% (18-aastane, taasröstitud barrelid), Glen Elgin 18,1% (13,1% 11-a taasröstitud barrelid ja 5% 20-a taastäidetud šerriga viimistletud buttid), Deanston 17,1% (14,6% 14-a taastäidetud hogsheads ja 2,5% 17-a taastäidetud šerriga viimistletud buttid, 11-aastane CB enda klassikaline Highland Malt Blend 16,8% ning lõpuks Laphroaig 5,4% (15-a taasröstitud hogsheads). Maitstav on 6cl näidispudelist.



Compass Box Menagerie, 46,0% nc, ncf

Aroom: soe tamm, veidi sooja nahasust. Siis kergelt atsetoonist lillelisust ning klaasis seistes tuleb värsket ja juba üleküpsenud puuviljasust. Kiivid, roheline õun, ingverijook. All hoomatav vanill ja õrnalt ka kreembrülee. Paar tilka vett toob särtsakad mandariinid ja apelsinid.

Maitse: suutundelt kreemine ja veidi isegi õline (Laphroaig?). Vürtsikas tammisus, värsked ja juba üleküpsemise poole kaldu puuviljad (pirnid). Tsitrused, eriti särtsakas apelsin. Ingverijook. Taustal tajutav suitsusus annab täidlust. Meeldivam kui aroomi põhjal oleks eeldanud.

Lõpp: keskmise pikkusega. Küpset puuviljasust, ingver, kerge vürtsikas tammisus, veidi soolasust ja õrn suitsusus.

Hinnang: B

Järjekordselt väga meeldiv linnaseviskisegu Compass Box poolt. Hind on siinsel viskil küll siiski juba üsna kõrge, ulatudes veidi üle saja. Seega neist kolmest – Orchard House, Arcana, Menagerie – on hinna-kvaliteedi suhtelt parim põhisortimenti kuuluv Orchard House (hind alla neljakümne).